Nicuşor Constantinescu scrie din penitenciar că e victima deciziilor contradictorii ale instanţelor

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, aflat în penitenciar, susţine, într-o declaraţie de presă transmisă miercuri, că este victima deciziilor contradictorii ale instanţelor, fiind anchetat sub control judiciar într-un dosar şi arestat preventiv în altul.

400 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Constantinescu scrie din penitenciar că e victima deciziilor contradictorii ale instanţelor

Nicusor Constantinescu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, susţine că a fost arestat în lipsă în două dosare, deşi instanţele din România ştiau situaţia sa medicală şi că a revenit în ţară ”nesilit de nimeni”.

“Mă adresez dumneavoastră în speranţa că deontologia profesională vă permite să prezentaţi şi opinia mea, cel care sunt acuzat, atacat mediatic şi arestat preventiv în ciuda faptului că funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, sper că nu exclude, în România statului de drept a anului 2014, prezumţia de nevinovăţie acordată fiecărui cetăţean român. Vă reamintesc că, după ce instanţele din România au dispus arestarea mea, în lipsă, în două dosare, cu toate că ştiau situaţia mea, din documentele medicale, de necontestat, puse la dispoziţie de către avocaţii care mă reprezintă, am venit în ţară liber şi nesilit de nimeni. Am făcut acest lucru în ciuda recomandărilor grupului de medici care mă tratau. Astfel, am considerat că pot suporta un zbor pe distanţe lungi, respectiv din SUA în Europa. De altfel, nici Tribunalul Bucureşti, instanţa care mi-a confirmat primul mandat de arestare preventivă, nu a susţinut în motivarea deciziei faptul că nu aş fi venit singur. Din acest motiv, contestaţia mea, depusă la Curtea de Apel Bucureşti, a fost admisă, consfinţind eliberarea mea definitiv şi irevocabil”, a afirmat Nicuşor Constantinescu.

El a mai susţinut că, în condiţiile în care în dosarul de la Constanţa este arestat preventiv, este victima deciziilor contradictorii ale instanţelor.

“Instanţa de apel a observat că nu sunt probe împotriva mea şi că nici nu m-am sustras justiţiei, motive pentru care mi-a fost anulat mandatul de arestare preventivă, în primul dosar. Prin urmare, în acest moment mă aflu din nou în situaţia incredibilă din luna august, fiind victima deciziilor contradictorii ale instanţelor din România, chiar dacă acestea judecă în baza aceloraşi documente. Practic în dosarul de la Bucureşti s-a dispus eliberarea mea sub control judiciar, iar in cel de la Constanta sunt arestat!?”, mai spune Constantinescu, susţinând că măsura arestării îl împiedică să-şi trateze corespunzător boala de care suferă.

“În final, fără a mă prevala de acest fapt, vă reamintesc că sunt bolnav de cancer, operat în Statele Unite şi că această măsură preventivă mă împiedică să imi maximizez şansele de viaţă, cancerul de care sufăr fiind unul agresiv, cu speranţă de viaţă redusă la câţiva ani, în cazul tratării superficiale a acestei boli. Fiind un om politic, vreau să le spun deontologilor, demagogilor de serviciu şi politicienilor de ocazie că abuzul în serviciu, fapta prezumtivă de care sunt acuzat, nu înseamnă corupţie, eu nefiind învinuit în niciun dosar că am pretins şi am primit vreun folos material pentru vreuna din acţiunile mele în calitate de preşedinte ales al Consiliului Judeţean Constanţa”, adaugă preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa.

În prezent, Nicuşor Constantinescu este încercerat la Spitalul Penitenciar Rahova, în baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, decizia fiind luată de Curtea de Apel Bucureşti, care i-a admis o contestaţia la măsura arestării, dispusă iniţial şi în acest dosar.

Nicuşor Constantinescu a stat mai multe luni în SUA, invocând faptul că nu poate călători cu avionul, întrucât se operase de cancer. În acest context, România a cerut autorităţilor americane extrădarea preşedintelui suspendat al CJ Constanţa, însă solicitarea s-a lovit de un refuz. Ulterior, edilul suspendat a fost găsit în Turcia şi reţinut de autorităţile de acolo. O zi mai târziu, în 6 noiembrie, Constantinescu a revenit în ţară, fiind imediat preluat de poliţişti şi dus la Tribunalul Bucureşti, pentru confirmarea mandatului de arestare emis în lipsa sa.

În perioada în care Nicuşor Constantinescu s-a aflat în SUA, după emiterea primului mandat de arestare pe numele său, în 23 iunie, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa au trimis mai multe scrisori la care erau ataşate documente medicale pentru a demonstra că preşedintele CJ nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol. De asemenea, Nicuşor Constantinescu a trimis şi el din SUA un comunicat de presă în care susţinea că a informat mai multe instituţii, între care Ambasada SUA şi Departamentul de Stat al SUA, despre ”deciziile abuzive” luate împotriva sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici