Nicuşor Dan, către PNL: Mă aşteptam la astfel de atacuri mizere mai degrabă din partea PSD

Candidatul USB pentru Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a calificat acuzaţiile aduse de către PNL pe tema susţinerii sale din umbră de către PSD drept ''atacuri mizere'' în stilul partidului condus de Liviu Dragnea.

2212 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, către PNL: Mă aşteptam la astfel de atacuri mizere mai degrabă din partea PSD

Nicuşor Dan, către PNL: Mă aşteptam la astfel de atacuri mizere mai degrabă din partea PSD

''Se pare că am devenit ţinta predilectă a atacurilor de campanie ale PNL. Sincer, mă aşteptam la astfel de atacuri mizere mai degrabă din partea PSD. Ei sunt mai obişnuiţi cu astfel de calomnii. Cezar Preda, de la PNL, a făcut astăzi nişte declaraţii mincinoase despre mine şi o parte dintre oamenii care mă sprijină. Oamenii pe care îi atacă Cezar Preda sunt antreprenori români autentici, oameni ale căror profesionalism şi onestitate au fost recunoscute în cele mai importante ţări din Europa. Şi da, sunt oameni care au ales să vină alături de mine şi care au avut curajul să facă public faptul că au susţinut financiar campania mea electorală'', a scris Nicușor Dan pe Facebook vineri.

El a reluat apelul către Cătălin Predoiu şi Gabriela Firea prin care le cere să publice care sunt cheltuielile pe care le-au făcut în campania electorală, care sunt veniturile şi de unde au luat banii.

''Uniunea Salvaţi Bucureştiul este singura formaţiune care a făcut publice toate informaţiile legate de finanţarea campaniei electorale. Vă cer să daţi dovadă de aceeaşi transparenţă'', a conchis Nicuşor Dan.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a declarat vineri că Nicuşor Dan este ''împins în luptă de oamenii PSD'', afirmând că printre finanţatorii acestuia se numără George Iacobescu, apropiat al lui Adrian Năstase, şi Iulian Stanciu, fondator ASESOFT alături de Sebastian Ghiță.

''Domnul Nicuşor Dan nu este nici independent şi nu este nici măcar preşedintele partidului pe care zice domnia sa că l-a înfiinţat. Este un iepuraş împins în luptă de oamenii PSD. La solicitarea noastră domnul Nicuşor Dan a prezentat o parte din lista finanţatorilor săi, sperând să îi aleagă pe cei mai onorabili. Sunt onorabili, dar sunt ai PSD'', a susţinut purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti.

'Vorbim de domnul Sir George Iacobescu care este unul dintre finanţatorii lui Nicuşor Dan, om de altfel foarte onorabil, dar după vizita lui Adrian Năstase în 2003 la Londra şi propunerea lui Dan Ioan Popescu de a candida în 2004 la funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD pe care după mai multe discuţii a declinat-o s-a ivit şi posibilitatea ca după ce iese domnul Adrian Năstase preşedintele Românie, domnul Iacobescu să fie primul ministru al României din partea PSD. Nu am inventat-o noi (…) Al doilea onorabil pe care l-a prezentat ca finanţator domnul Nicuşor Dan, pe care şi noi îl considerăm foarte onorabil, este Iulian Stanciu, care este acum patronul Emag, dar sper că nu a uitat nimeni că este fondatorul ASESOFT, alături de Sebastian Ghiţă. Cred că nu mai trebuie spus care este opinia sa politică'', a explicat Cezar Preda.

PNL i-a adresat public lui Nicuşor Dan două întrebări: cum îşi explică faptul că ''toate acţiunile domnie sale ca şef al unui ONG s-au îndreptat împotriva altor dezvoltatori imobiliari'' şi de ce nu publică întreaga listă a celor care i-au finanţat precampania electorală.

''Prin verificările noastre se arată că domnul Nicuşor Dan nu este transparent şi nu ştim ce ascunde. Există oare între finanţatori şi firme care au probleme acum, care sunt în atenţia opiniei publice? Îl somăm să facă publice aceste liste'', a conchis Preda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici