Noul preşedinte PSD Constanţa: Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din calitatea de membru

Noul preşedinte al PSD Constanţa, Felix Stroe, a afirmat că Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din calitatea de membru de partid, după ce în cadrul alegerilor de luni după-amiază a fost constituit Consiliul Judeţean al formaţiunii.

682 afișări
Imaginea articolului Noul preşedinte PSD Constanţa: Nicuşor Constantinescu nu mai este suspendat din calitatea de membru

Nicusor Constantinescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

“Suspendarea lui Nicușor Constantinescu este până la constituirea Consiliului Judeţean al PSD, care s-a constituit astăzi. Asta înseamnă că din acest moment dânsul poate să acţioneze ca şi membru de partid într-o organizaţie de partid din judeţul Constanţa. După constituirea Consiliului Judeţean îşi poate relua activitatea într-o organizaţie a PSD”, a afirmat Felix Stroe.

El a precizat că are relaţii foarte bune cu Nicuşor Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din calitatea de membru al PSD în urmă cu două săptămâni, printr-un ordin semnat de liderul formaţiunii, Victor Ponta.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a pierdut, în urma alegerilor de luni, funcţia de preşedinte executiv din care a fost suspendat în aprilie, aceasta revenindu-i preşedintelui organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Decebal Făgădău.

Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, Nicuşor Constantinescu este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal, în acest dosar fiind pus sub control judiciar şi având interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Constanţa. Totodată, luni, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată a lui Constantinescu, pentru abuz în serviciu, în dosarul privind achiziţionarea elicopterului prăbuşit în decembrie 2014 în lacul Siutghiol din Mamaia, accident soldat cu moartea a patru persoane.

Totodată, Constantinescu este judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat judeţul cu opt milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici