Ponta: Este posibilă aplicarea în devans a măsurilor destinate mediului economic din Codul Fiscal

Premierul Ponta a declarat că măsurile destinate mediului de afaceri care sunt conţinute de Codul Fiscal, dar care au fost amânate până la 1 ianuarie 2017, pot intra în vigoare mai devreme dacă "datele certe şi realităţile economice" o permit, el anunţând că l-a informat şi pe preşedintele Iohannis.

365 afișări
Imaginea articolului Ponta: Este posibilă aplicarea în devans a măsurilor destinate mediului economic din Codul Fiscal

Ponta: Este posibilă aplicarea în devans a măsurilor destinate mediului economic din Codul Fiscal (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a făcut aceste afirmaţii, marţi, la Palatul Victoria, după o întrevedere avută cu reprezentanţi ai mediului de afaceri care fac parte din Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

"Apelul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României şi al mediului de afaceri a fost ca, odată ce se dovedesc prin date certe şi realităţi economice, să încercăm să devansăm intrarea în vigoare a acelor prevederi care evident se referă la mediul de afaceri, prevederi care au fost amânate în actualul text pentru 1 ianuarie 2017. I-am spus şi preşedintelui României, le-am spus şi liderilor politici şi reprezentanţilor mediului de afaceri că noi continuăm să prezentăm toate datele reale, nu estimări, şi pe baza acestora, dacă este posibil mai devreme de 1 ianuarie 2017, o parte din măsurile care sunt amânate un an pot să intre în vigoare pentru a sprijini mediul de afaceri în creare de locuri de muncă, în taxe mai bine plătite, în combaterea evaziunii fiscale", a spus Ponta.

El a mai adăugat că Senatul a votat Codului Fiscal şi "cu siguranţă" aceasta va fi votat de Camera Deputaţilor şi promulgat de preşedinte".

Partidele parlamentare au convenit, joi, după discuţiile privind Codul Fiscal, reducerea etapizată a TVA, astfel încât taxa va fi redusă la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, impozitul pe construcţiile speciale va fi eliminat începând cu 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la construcţiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016.

Cât despre supraacciza la carburanţi, aceasta va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici