Ponta: Independenţa noastră energetică, să nu mai depindem de Gazprom, este lucrul cel mai important

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că independenţa energetică a României "este lucrul cel mai important", fiind necesar "să nu mai depindem de Gazprom", şi a afirmat că trebuie exploatate "toate gazele pe care le avem, atât în Marea Neagră, cât şi pe teritoriul României".

269 afișări
Imaginea articolului Ponta: Independenţa noastră energetică, să nu mai depindem de Gazprom, este lucrul cel mai important

Ponta: Independenţa noastră energetică, să nu mai depindem de Gazprom, este lucrul cel mai important (Imagine: Shutterstock)

Victor Ponta a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă România este afectată de faptul că Gazprom a redus cu cinci la sută livrările de gaze.

"Ministrul Energiei a anunţat foarte clar că reducerea cu 5% a livrărilor de gaze dinspre Rusia nu afectează în acest moment în niciun fel consumul, nici industrial, nici casnic. Avem rezerve suficiente, dar este un bun prilej ca să înţelegem că independenţa noastră energetică, ca ţară, mai pe româneşte să nu mai depindem niciodată de Gazprom, este lucrul cel mai important", a declarat premierul.

El a afirmat că, în acest sens, trebuie exploatate toate resursele existente, "păstrând absolut toate standardele de protecţie a mediului".

"Păstrând absolut toate standardele de protecţie a mediului, trebuie să ne exploatăm toate gazele pe care le avem, atât în Marea Neagră, cât şi pe teritoriul României. Cred că este obligaţia mea şi a tuturor oamenilor politici responsabili să explicăm, chiar dacă uneori suntem impopulari, că pentru România este esenţial să ne folosim resursele noastre de gaze, în aşa fel încât, pe viitor, când se mai supără Gazprom, să nu mai fie o ştire că au oprit livrările, pentru că nu avem nevoie", a completat premierul.

Grupul rus Gazprom a redus vineri cu 5% exporturile de gaze naturale către România faţă de nivelul planificat, fără ca autorităţile de la Bucureşti să fie informate oficial, a declarat agenţiei MEDIAFAX ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Fluxurile de gaze naturale prognnozate a fi livrate din Rusia către România s-au redus vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri", a afirmat Nicolescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici