Ponta: Pe 10-15 septembrie cel târziu, preşedintele va avea legea privind reducerea CAS revotată

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, răspunzând unei întrebări, că proiectul de lege privind reducerea CAS va primi, luni, vot final la Senat, iar cel mai târziu în 15 septembrie şeful statului va avea legea revotată şi nu o va mai putea respinge.

266 afișări
Imaginea articolului Ponta: Pe 10-15 septembrie cel târziu, preşedintele va avea legea privind reducerea CAS revotată

Victor Ponta şi Traian Băsescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Victor Ponta a fost întrebat ce se întâmplă cu proiectul de lege privind reducerea CAS, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Eu nu fac parte din Senat, dar am discutat cu preşedintele Senatului, cu domnul Tăriceanu. Săptămâna aceasta, Biroul Politic al Senatului, din care fac parte toate partidele, a decis să se finalizeze lucrările în comisiile de specialitate, iar luni se dă votul final la Senat. De la Senat merge la Camera Deputaţilor, iar după ce votează şi Camera Deputaţilor, preşedintele României nu mai are voie să respingă proiectul, trebuie să-l promulge, cu excepţia situaţiei în care va sesiza Curtea Constituţională, dar, de respins, nu mai poate să-l mai respingă. Luni seară cred că e votat de Senat şi pleacă la Camera Deputaţilor. Nu ştiu de cât timp are nevoie Camera Deputaţilor, o săptămână-două probabil, dar, din toate calculele rezultă că, pe 10-15 septembrie cel târziu, preşedintele va avea legea revotată pe biroul său şi nu mai poate, de data aceasta, să o respingă", a spus Ponta.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne cu o săptămână sesiunea extraordinară a acestui for pentru reexaminarea legii privind reducerea CAS cu 5% de la 1 octombrie, anunţa liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a transmis, luni, o scrisoare liderilor grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL din Cameră prin care îi informa că solicitarea lor cu privire la organizarea unei sesiuni extraordinare în 19 august este lipsită de temei juridic.

"Având în vedere faptul că, în acest moment, nu se află pe agenda Camerei Deputaţilor cererea de reexaminare a preşedintelui României asupra Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, fiind înaintată Senatului României ca primă Cameră sesizată cu această lege, şi ţinând cont de condiţionalităţile impuse de Constituţia României şi Regulamentul Camerei Deputaţilor, în vederea iniţierii procedurilor legale de convocare a unei sesiuni extraordinare, cererea formulată de liderii grupurilor parlamentare PNL şi PDL este lipsită de temei juridic", preciza Zgonea într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici