Ponta: Suntem un aliat pe care toţi ceilalţi se pot baza. La nevoie, găsesc militari bine pregătiţi

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că România transmite aliaţilor din SUA şi NATO mesajul că este un aliat pe care toţi se pot baza, pentru că, la nevoie, găsesc în ţara noastră militari bine pregătiţi şi o clasă politică ce susţine "fără şovăială" deciziile luate la nivel transatlantic.

415 afișări
Imaginea articolului Ponta: Suntem un aliat pe care toţi ceilalţi se pot baza. La nevoie, găsesc militari bine pregătiţi

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Este un moment important, pentru că vedem că situaţia din Ucraina, în loc să se rezolve, merge spre mai rău, că integritatea teritorială a Ucrainei, că agresiunile la care este supusă continuu ... şi în aceste momente trebuie să dăm un mesaj foarte clar că România nu este singură la graniţa de est a NATO şi a Europei, că SUA şi toţi aliaţii noştri sunt alături de noi şi, de asemenea, că noi suntem un aliat pe care toţi ceilalţi se pot baza şi care ştiu că la nevoie, aşa cum este acum, găsesc în România militari bine pregătiţi, găsesc o societate şi o clasă politică care susţin fără niciun fel de şovăială deciziile luate la nivel transatlantic", a declarat, joi, la Câmpia Turzii, premierul Victor Ponta.

Ponta a spus că acum se înţelege importanţa deciziilor luate în ultimii zece ani, privind aderarea la NATO.

"E un mesaj foarte clar şi foarte puternic pe care România îl dă şi acum, mai mult ca niciodată în ultimii zece ani, înţeleg cât de important a fost să fim membri NATO, să fim un partener într-o alianţă atât de puternică. În momente grele, îţi dai seama de fapt cât de importante sunt aceste decizii", a afirmat Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, joi, la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, la ceremonia de închidere a exerciţiului militar Dacian Viper 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici