Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi: PNL, aşteptări mari de la UDMR- Discutăm cu toate partidele să formăm majoritatea, fără PSD

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a declarat marţi că liberalii au aşteptări mari de la UDMR pentru formarea majorităţii parlamentare şi că discuţii ar trebui să se poarte cu toate partidele care intră în Parlament, cu excepţia PSD, afirmând că PMP nu va intra în Parlament.

362 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi: PNL, aşteptări mari de la UDMR- Discutăm cu toate partidele să formăm majoritatea, fără PSD

Preşedintele PNL Cristian Buşoi: PNL, aşteptări mari de la UDMR- Discutăm cu toate partidele să formăm majoritatea, fără PSD (Imagine: Sebastian Tataru/ Mediafax Foto)

"Până acum există o singură forţă politică care a asumat deschis şi hotărât varianta Dacian Cioloş prim-ministru, care este USR. Nu s-au făcut discuţii concrete, cel puţin după ştiinţa mea, cu alte forţe politice, dar în mod evident din semnalele publice poate şi din anumite discuţii informale avem convingerea că şi alte forţe politice vor putea să vină să construiască această majoritate în jurul lui Dacian Cioloş. De la UDMR avem aşteptări mari, pentru că suntem în aceeaşi familie europeană, am avut de-a lungul anilor bune colaborări cât timp ne-am aflat la guvernare împreună şi este un partid care în cea mai mare parte îşi are susţinerea politică şi de voturi în Transilvania, o zonă ca ne aşteptăm ca în mod masiv să voteze PNL, USR, UDMR şi care are o largă susţinere pentru Dacian Cioloş", a declarat preşedintele PNL Bucureşti, întrebat dacă au existat discuţii cu alte partide de dreapta pentru formarea majorităţii parlamentare.

Liderul PNL Bucureşti a afirmat că discuţii ar trebui să se poarte cu toate partidele politice care intră în Parlament, cu excepţia PSD.

"Rămâne de văzut duminică seara, luni dimineaţa care dintre partidele politice vor accede în viitorul Parlament şi din acel moment, exceptând PSD, dialogul cred că ar trebui să se poarte cu toate partidele care intră în Parlament. (…) În opinia mea, dacă există un partid cu care nu avem ce dialog să facem pentru o viitoare majoritate şi ori noi, ori ei trebuie să fim la putere sau în opoziţie acesta este PSD. Avem însă datoria să încercăm să construim o majoritate spre binele României pentru a nu lăsa România pradă intereselor şi felului, în opinia mea, total haotic şi populist în care ar putea fi guvernat de PSD", a mai spus Buşoi.

Buşoi a afirmat că rămâne să discute dacă se vor purta discuţii cu partidul lui Traian Băsescu, dacă intră în Parlament.

"Opinia mea sinceră şi personală este că partidul lui Traian Băsescu nu va face pragul pentru a intra în Parlament. (…) Rămâne să discutăm atunci. Repet, există un singur partid cu care nu putem face niciun fel de construcţie de guvernare şi acesta este PSD", a precizat Buşoi, întrebat dacă PNL ia în calcul posibilitatea de a purta discuţii cu PMP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici