Quintus după moartea lui Câmpeanu: Va trebui ca partidul să-l aşeze la locul lui binemeritat

Preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal, Mircea Ionescu Quintus, declară, după decesul primului lider al partidului după reînfiinţarea acestuia în 1990, Radu Câmpeanu, că formaţiunea politică va trebui "să-l aşeze" pe acesta "la locul lui binemeritat, de conducător destoinic".

556 afișări
Imaginea articolului Quintus după moartea lui Câmpeanu: Va trebui ca partidul să-l aşeze la locul lui binemeritat

Quintus după moartea lui Câmpeanu: Va trebui ca partidul să-l aşeze la locul lui binemeritat

Mircea Ionescu Quintus a declarat, miercuri seara, pentru corespondentul MEDIAFAX, că pentru el este "o mare tristeţe" să piardă un om cu care a colaborat în PNL.

"Ne-am cunoscut de tineri, de atunci am devenit liberali. Fiecare am pătimit. Când s-a întors în ţară, am profitat de cunoştinţele lui, chiar dacă în 1993 am preluat conducerea partidului, am rămas egali, conducători ai partidului”, a spus Quintus.

Acesta a adăugat că a colaborat perfect cu Radu Câmpeanu şi împreună au dus PNL în Parlament şi au unificat partidul cu "altele mai mici”.

De asemenea, preşedintele de onoare al Partidului Naţional Liberal a afirmat că nu s-a mai văzut în ultimul timp cu Radu Câmpeanu, dar a ţinut cu el legătura telefonic: "Din păcate, de trei ani nu s-a mai simţit bine. Am avut doar discuţii telefonice. S-a retras. Ştiu că nu se simţea deloc bine. Băiatul lui a venit din Franţa să-l îngrijească”.

Potrivit lui Quintus, PNL va trebui "să-l aşeze" pe Câmpeanu "la locul lui binemeritat, de conducător destoinic".

"Va trebui ca partidul să-l aşeze la locul lui binemeritat, de conducător destoinic. E deja în galeria de onoare a partidului. Celor tineri ar trebui să le fie insuflate marile lui merite”, a conchis Mircea Ionescu Quintus.

PNL a anunţat, miercuri seara, că primul preşedintele al partidului după reînfiinţarea acestuia în 1990, Radu Câmpeanu, a încetat din viaţă.

"Anunţăm cu mâhnire că seniorul liberal, Radu Câmpeanu, a încetat astăzi din viaţă. Rămâne în inimile noastre ca primul preşedinte al partidului după 1989, cel care a reînfiinţat PNL după cumplita perioadă comunistă şi anii petrecuţi în închisoare ca deţinut politic. Suntem cu toţii alături de familia îndoliată", a anunţat PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici