Scandal la Senat pe tema vacanţei pentru eurocampanie: Porci mistreţi, ciori, Sisif şi Brătienii, printre cele menţionate de parlamentari

Senatorii din toate grupurile şi-au aruncat acuze şi invective unii altora, miercuri, la dezbaterea în plen a propunerii ca Senatul să intre în vacanţă la eurocampanie, fiind invocaţi porci mistreţi, privighetori, ciori, Sisif şi Brătienii.

488 afișări
Imaginea articolului Scandal la Senat pe tema vacanţei pentru eurocampanie: Porci mistreţi, ciori, Sisif şi Brătienii, printre cele menţionate de parlamentari

Scandal la Senat pe tema vacanţei pentru eurocampanie: Porci mistreţi, ciori, Sisif şi Brătienii, printre cele menţionate de parlamentari (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Replicile acide dintre putere şi opoziţie au culminat cu confruntarea dintre senatorul UNPR Octavian Bumbu şi liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti. Nemulţumit că liberalul a făcut "aprecieri peiorative" la adresa UNPR, Bumbu a susţinut că, de-o vreme încoace, senatorul Haşotti "îşi cam pierde măsura".

"În perioada interbelică, la o intervenţie a lui I.C. Brătianu, Nicolae Iorga i-a spus că nu are ce învăţa de la un inginer. Răspunsul lui I.C.Brătianu a fost: «Măsura, domnule profesor». Se pare că de-o vreme încoace domnul senator Haşotti îşi cam pierde măsura", a susţinut senatorul UNPR. "La ora asta PNL mai este partidul principiilor liberale şi al marilor Brătieni sau este partidul unui dictator, mic, e adevărat, dar dictator şi al unui corpuscul din jurul lui?", l-a întrebat acesta pe Puiu Haşotti.

În replică, liderul grupului senatorilor liberali a afirmat că îi scapă numele senatorului UNPR, după care a spus "o povestioară": "Se spune că în pădure s-au întâlnit cioara şi privighetoarea şi între ele s-a iscat o dispută: cine cântă mai frumos. Au convenit că primul animal pe care îl vor întâlni în pădure să le fie judecător şi întâmplarea a făcut ca primul animal pe care l-au întâlnit să fie un porc mistreţ. Şi a cântat privighetoarea, a croncănit cioara. Mistreţul, mistreţ, a spus: ”Dumneata ai cântat mai frumos, coană cioară”. Între ele intervenise un rămăşag, un pariu: au convenit că cea care cântă mai frumos să îi scoată un ochi celeilalte. Şi, conform pariului, cioara s-a repezit şi i-a scos un ochi privighetorii. Şi privighetoarea i-a răspuns: ”Nu îmi pare rău că mi-ai scos un ochi. Îmi pare rău că m-a judecat un porc mistreţ".

Octavian Bumbu s-a simţit vizat şi a replicat de la tribună: "Îmi pare rău că m-a judecat domnul Haşotti".

La rândul său, senatorul afiliat PNL Tudor Barbu şi-a exprimat dezamăgirea că "nume mari" precum cel al lui I.C.Brătianu încap în "minţi şi guri mici". "Am sperat de mic, atunci când m-am apucat să mai citesc şi eu istoria politicii din România interbelică şi postbelică, că sunt nume atât de mari care nu pot încăpea în minţi şi guri atât de mici. Am constat că nu este aşa: Brătienii încap în gura oricui", a opinat Barbu.

Senatorul PDL Marius Paşcan a anunţat în plen că parlamentarii democrat-liberali vor vota împotriva programului de "vacanţă" propus de conducerea Senatului. "Ceea ce nu reuşim să evităm este plasarea în ridicol, această imagine execrabilă pe care a dobândit-o Parlamentul României, în general, cu parlamentari leneşi, parlamentari privilegiaţi, parlamentari care cer privilegii, care fug, de fapt, de muncă, şi caută cumva să tragă mereu spuza pe turta lui. Cu această imagine nu cred că putem să facem o bună imagine în teritoriu şi nici în campanie. Nu cred că putem să îi determinăm pe cei cărora ne adresăm să ne voteze sau să îi voteze pe europarlamentarii pe care noi îi susţinem. Înainte de toate, noi trebuie să ne facem datoria aici şi aşa vom fi credibili pentru cei cărora le pretindem votul", a opinat el.

De aceeaşi părere a fost şi senatoarea PC Cristiana Anghel, care a spus că nu este de acord ca Senatul să nu legifereze timp de o lună. "Munca mea în acest Senat îmi pare munca lui Sisif, nu vorbesc din punctul de vedere al greutăţii ci al inutilităţii. Ducem un bolovan pe munte şi acesta se rostogoleşte şi o luăm de la capăt în fiecare zi. Zeci, sute de întrebări, interpelări care nu îşi primesc răspunsul, nici scris, nici oral. (…) De ce tratăm cu atâta neseriozitate funcţia de control a Parlamentului. Să lipsim toţi o lună ca să facem campanie…", a declarat senatoarea PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici