Şereş: M-am întâlnit cu Iohannis când a intrat la Grivco. Iohannis: E pur şi simplu o minciună

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş au avut, luni, un schimb de replici într-o emisiune televizată, Şereş susţinând din nou că l-a întâlnit pe Iohannis în 2009 la Grivco, iar preşedintele PNL că ceea ce spune acesta sunt lucruri neadevărate.

2820 afișări
Imaginea articolului Şereş: M-am întâlnit cu Iohannis când a intrat la Grivco. Iohannis: E pur şi simplu o minciună

Şereş: M-am întâlnit cu Iohannis când a intrat la Grivco; Iohannis: E pur şi simplu o minciună (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iohannis a fost confruntat, într-o emisiune a postului B1 Tv, cu fostul lider PC Codruţ Sereş, care a susţinut că acesta ar fi fost în 2009 la sediul Grivco pentru a discuta cu Dan Voiculescu.

Liderul PNL, care s-a aflat în platoul emisiunii, a negat din nou că ar fi luat parte la negocieri cu Dan Voiculescu la sediul Grivco.

El a menţionat că această idee a fost folosită pentru prima dată de preşedintele Traian Băsescu, în 2009, pentru a justifica refuzul desemnării sale ca prim-ministru.

”Nu am fost la Grivco. Niciodată. Nici acum nu ştiu unde e clădirea, dar nici nu mă interesează”, a afirmat liderul PNL.

Codruţ Sereş, care a intervenit prin telefon în emisiune, a reiterat faptul că l-ar fi întâmpinat pe Iohannis şi l-ar fi condus la Dan Voiculescu, momentul petrecându-se în toamna lui 2009 la Grivco. El a susţinut că în acea perioadă ar fi negociat şi Crin Antonescu sau Mircea Geoană cu Dan Voiculescu, despre desemnarea ca prim-ministru a edilului de la Sibiu.

"Eu m-am întâlnit cu domnul Iohannis când a intrat la Grivco, în hol. Nu înţeleg de ce trebuie să ne ascundem după nişte lucruri şi acum să spunem că nu ştim unde este Grivco", a spus Şereş.

”Domnule Sereş, nu ştiţi despre ce vorbiţi. Nici nu ştiţi cine cu cine a negociat. Faptul că m-aţi întâmpinat dumneavoastră la Grivco este pur şi simplu o minciună. V-o spun aşa, direct, în faţă”, a afirmat Iohannis.

Sereş a susţinut că în afară de el ar mai fi fost şi alte persoane care l-ar fi văzut pe Iohannis la acel moment.

"Erau cei de la recepţie, erau cei de la secretariatul domnului Voiculescu", a răspuns el unei întrebări.

De asemenea, preşedintele PNL a afirmat că de-a lungul anilor s-a mai intersectat cu Dan Voiculescu, ”însă nu a existat niciodată o negociere pentru ceva”.

”A fost o singură dată la mine în vizită, acum cred că vreo 12 ani, când a intrat cu o echipă întreagă de la Antena la mine în birou, nu ştiu ce campanie a fost, să arate că l-a vizitat pe primarul independent al Sibiului. Dar nu a existat niciodată o negociere politică între noi, nu am avut ce împărţi, mai simplu spus”, a mai spus Iohannis.

Ulterior, Sereş a menţionat că la respectiva întâlnire dintre Iohannis şi Voiculescu, din 2009, nu ar mai fi luat parte vreo altă persoană.

"L-am condus la sala în care s-a întâlnit cu domnul Voiculescu", a mai susţinut Şereş. "Eu avusesem o altă întâlnire într-o altă sală, ieşeam din acea sală şi întâmplător l-am întâlnit (...). (L-am condus - n.r) pentru că mi s-a părut o chestiune de curtoazie şi de bun simţ (...). Când m-am întâlnit cu domnul Iohannis pe hol, era singur" a mai spus el.

"Eu, aşa, singur, pe holuri, căutând un birou la Grivco...Puteţi să vă imaginaţi aşa ceva? Este caraghios! (...) Nu a existat niciodată o astfel de întâlnire. Pot să vă spun mai simplu, am evitat astfel de întâlniri. Nu am vrut să existe astfel de întâlniri şi nu au existat”, a mai spus Iohannis, care a susţinut că la acel moment a solicitat ca negocierile să se poarte numai la Parlament în ceea ce priveşte desemnarea sa ca premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici