Tăriceanu, despre oportunitatea proiectului OUG privind graţierea: "Condamnaţii sunt totuşi oameni"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat, miercuri, întrebat dacă i se pare oportun un proiect de OUG privind graţierea, că şi cei care au fost condamnaţi şi sunt astăzi în închisori şi ispăşeşc o pedeapsă sunt, până la urmă, totuşi, oameni.

2896 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre oportunitatea proiectului OUG privind graţierea: "Condamnaţii sunt totuşi oameni"

Tăriceanu, despre oportunitatea proiectului OUG privind graţierea: "Condamnaţii sunt totuşi oameni" (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Consider că, până la urmă, chiar şi cei care au fost condamnaţi şi sunt astăzi în închisori şi ispăşeşc o pedeapsă, până la urmă sunt totuşi oameni. Acestor oameni nu le putem încălca demnitatea. Cred că chiar cei care sunt condamnaţi au dreptul la propria demnitate şi la propria imagine', a spus Tăriceanu.

El a adăugat că instituţia graţierii nu a fost inventată guvernul actual sau de actualul ministru de Justiţie şi că aceasta funcţionează din "vremuri străvechi".

"Să ştiţi că şi în antichitate funcţiona graţierea. Şi în perioada comunistă au existat momente în care s-au făcut graţieri. Şi după 1990, în democraţia nouă din România. Nu cred că ar trebui să privim cu atâta ură şi cu atâta intransigenţă un lucru care mie mi se pare că trebuie discutat calm", a spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici