Tăriceanu a venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu Ponta: Colaborare normală, nu am discutat despre majoritate sau Greblă. La Guvern a fost prezent şi însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al Partidului Liberal-Reformator, a venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta, înaintea şedinţei de guvern. Însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson, a venit miercuri la Palatul Victoria, în momentul în care Victor Ponta discuta cu preşedintele Senatului.

1026 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu a venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu Ponta: Colaborare normală, nu am discutat despre majoritate sau Greblă. La Guvern a fost prezent şi însărcinatul cu afaceri al SUA, Dean Thompson

Tăriceanu a venit la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu Ponta înaintea şedinţei de guvern (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Oficialul american a plecat de la Guvern la 5 minute după ce şi Tăriceanu a părăsit clădirea.

Surse oficiale afirmă însă că Thompson a avut o scurtă discuţie numai cu premierul Ponta, nu şi cu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta este prin ”prisma colaborării inter-instituţionale normale”, el negând că ar fi discutat despre majoritatea de la Senat sau despre judecătorul CCR Toni Greblă.

”Aceste discuţii trebuie să le vedeţi prin prisma colaborării interinstituţionale normale într-o ţară, nimic altceva”, a spus Tăriceanu

Întrebat dacă a discutat despre majoritatea de la Senat, el a răspuns negativ.

Acesta a negat, de asemenea, că ar fi vorbit cu premierul despre judecătorul CCR Toni Greblă.

Întrebat despre faptul că ulterior venirii sale la Guvern, la sediul Executivului a sosit şi ambasadorul american şi dacă aceasta are vreo legătură cu întrevederea sa cu prim-ministrul, el a negat. ”Când am plecat, am văzut că este maşina ambasadei americane, dar nu ştiu. Nu are nicio legătură întâlnirea noastră. Nu ştiu ce căuta ataşatul american”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu.

Surse din Guvern au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că alegerile parţiale pentru o serie de mandate vacante din administraţia publică locală ar putea fi organizate la 22 martie, o altă dată care a fost luată în calcul fiind 29 martie, hotărârea de guvern prin care este aprobată data organizării alegerilor locale parţiale putând fi adoptată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Marţi, copreşedintele PNL Alina Gorghiu i-a trimis o scrisoare deschisă liderului PSD, premierului Victor Ponta, în care îi cere ca, în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta, să decidă privind organizarea alegerilor parţiale, în caz contrar liberalii urmând că atace în contencios administrativ acest refuz.

Potrivit Alinei Gorghiu, această scrisoare deschisă reprezintă ”ultimă încercare de a-l convinge pe premier să respecte legile şi Constituţia”.

Copreşedintele PNL aminteşte şi că, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2014, premierul Ponta a dat o ordonanţă de urgenţă prin care legaliza temporar traseismul politic.

”V-aţi asigurat, cu forţa, un supliment de peste 400 de primari şi tot aţi pierdut alegerile. Curtea Constituţională a caracterizat această acţiune politică ca fiind una direcţionată împotriva statului de drept şi o deturnare a voinţei electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, aţi umilit sute de mii de români, din afara României, cu acelaşi rezultat: aţi pierdut alegerile. Acum, încălcaţi legea în cazul alegerilor parţiale şi blocaţi dreptul la vot al celor din ţară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanţi aleşi în fruntea comunităţilor în care trăiesc”, precizează Gorghiu în scrisoarea deschisă.

Ea menţionează că lui Victor Ponta îi este ”teamă, ca şi anul trecut, că va pierde alegerile”.

Subiectul organizării alegerilor parţiale s-a aflat şi pe agenda discuţiilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni.

Alina Gorghiu a declarat, atunci, după consultări, că un subiect discutat cu şeful statului a privit refuzul Guvernului de a organiza alegeri parţiale pentru o serie de mandate vacante din administraţia publică locală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici