Tăriceanu vrea să-l cheme pe Cioloş în faţa Senatului pentru a prezenta situaţia dezinfectanţilor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, intenţionează să-l cheme în Parlament pe premierul Dacian Cioloş, pentru prezentarea primelor rezultate în cazul dezinfectanţilor din spitale, reproşându-i acestuia că nu a constituit o celulă de criză, ci doar a unui grup de lucru.

418 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea să-l cheme pe Cioloş în faţa Senatului pentru a prezenta situaţia dezinfectanţilor

Tăriceanu vrea să-l cheme pe Cioloş în faţa Senatului pentru a prezenta situaţia dezinfectanţilor (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

”Sunt surprins că, la experienţa pe care o are, nu a luat mai demult decizia să facă ceea ce se face peste tot într-o asemenea situaţie de criză majoră, adică să constituie o celulă de criză, care să încerce să analizeze, să constate care sunt cauzele fenomenului şi apoi să facă un set de măsuri care să fie rapid puse în aplicare. Îi sugerez primului ministru, nu e târziu nici acum să facă lucrul acesta. O masă rotundă la care stau unii şi discută nu e soluţia pentru un moment de cirză majoră”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că, din celula de criză, ar trebui să facă parte cei mai buni specialişti din domeniul sănătăţii, nominalizându-l pe profesorul Streinu Cercel.

”Vorbesc nu doar din calitatea de preşedinte ALDE, ci şi de senator şi preşedinte al Senatului. Cred că voi discuta cu colegii mei de la Senat şi am să le propun ca în cel mai scurt timp, premierul să vină să prezinte, după ce are primele rezultate, dar nu peste o lună, o situaţie a ceea ce înseamnă această criză. Pentru că au demarat nişte acţiuni, ar trebui premierul să iasă cât mai rapid şi să prezinte nişte rezultate, (…) pentru că altfel nu facem decât să asistăm zi de zi la o deteriorare şi mai pronunţată a situaţiei. Vedem tot felul de ezitări, demisia ministrului nu a rezolvat problema”, a adăugat Tăriceanu.

El consideră că intrarea senatorilor în perioadă electorală nu este un impediment, deoarece membrii Biroului Permanent al Senatului au convenit convocarea uneri şedinţe în caz de urgenţă. Totodată, în opinia şefului Senatului, nu se impune discutarea acestei crize în CSAT, deoarece în acest for se discută chestiuni care ţin de securitatea naţională şi de ameninţări externe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici