Tişe: Duşa a permis politizarea Armatei în urma mutării biroului lui Ponta la MApN. Să demisioneze

Vicepreşedintele PDL Alin Tişe a declarat, marţi, că democrat-liberalii cer demisia ministrului Apărării, Mircea Duşa, pentru că a permis "politizarea Armatei" în urma mutării cabinetului premierului Victor Ponta în sediul MApN, transmite corespondentul MEDIAFAX.

259 afișări
Imaginea articolului Tişe: Duşa a permis politizarea Armatei în urma mutării biroului lui Ponta la MApN. Să demisioneze

Mircea Duşa (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Senatorul Alin Tişe a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că prin mutarea cabinetului la Ministerul Apărării Naţionale (MApN), premierul Victor Ponta "trage Armata în mocirla luptelor politice".

"PDL solicită demisia ministrului Apărării, Mircea Duşă, care a permis politizarea Armatei Române în urma mutării cabinetului premierului Ponta în sediul MApN. Această mutare este o ruşine pentru România şi pentru democraţia din România. Ponta compromite Armata Română şi îşi bate joc de militari, implicând armata în confruntarea politică pe care o duce. Premierul trage Armata Română în mocirla luptelor politice, vrea să se ascundă, probabil, împreună cu baronii locali ai PSD, de instituţiile publice. Sediul Guvernului nu-l decide primul-ministru, iar acesta nu poate să-şi exercite funcţia decât la sediul Guvernului", a spus Tişe.

Potrivit acestuia, PDL solicită Armatei, militarilor de carieră, "să reacţioneze şi să nu permită această bătaie de joc".

"Militarii de carieră nu trebuie să permită politizarea Armatei", a adăugat senatorul PDL.

Marţi, premierul Victor Ponta declara că săptămâna viitoare îşi va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile şi activităţile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ţinând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu şi ale presei".

"Acolo o să am întâlnirile, inclusiv activităţile oficiale, şi sunt şi aproape de Parlament, şi de Cotroceni, e un loc foarte bun. Mutarea se va face probabil de săptămâna viitoare, am fost deja, am un birou. Aparatul de lucru rămâne la Guvern", spunea Ponta.

El susţinea că poate să aibă biroul în orice instituţie publică aparţinând Guvernului şi nu crede că e ceva interzis în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici