Titus Corlăţean participă marţi la CAE, unde se va discuta şi despre doborârea avionului Boeing 777

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, va participa, marţi, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE), un subiect central fiind situaţia din Ucraina, inclusiv doborârea aeronavei Malaysian Airlines, informează MAE.

113 afișări
Imaginea articolului Titus Corlăţean participă marţi la CAE, unde se va discuta şi despre doborârea avionului Boeing 777

Titus Corlăţean (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, la reuniunea de la Bruxelles a Consiliului Afaceri Externe un subiect central va fi reprezentat de situaţia din Ucraina, cu accent pe ultimele evoluţii din teren, inclusiv doborârea aeronavei Malaysian Airlines, şi procesele politice în curs.

De asemenea, va avea loc un schimb de opinii pe marginea crizei din Irak, a situaţiei de securitate din regiune şi demersurilor diplomatice pentru aplanarea conflictului.

În cadrul reuniunii vor fi analizate, totodată, ultimele evoluţii din Orientul Mijlociu, cu accent pe rolul şi acţiunile posibile ale UE, precizează MAE.

Ulterior reuniunii CAE, miniştrii de externe ai UE, alături de cei ai statelor membre ale Parteneriatului Estic (PaE), vor participa la reuniunea ministerială a PaE, în cadrul căreia vor fi abordate direcţiile de acţiune după semnarea, la 27 iunie 2014, a Acordurilor de Asociere cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici