Varujan Vosganian cere ca ministrul de Finanţe să facă o evaluare a impozitelor plătite de Iohannis

Deputatul ALDE Varujan Vosganian a declarat, miercuri, că i-a adresat o scrisoare ministrului Finanţelor, cerându-i să facă o evaluare a impozitelor plătite de Klaus Iohannis pentru a se putea confirma declaraţia preşedintelui potrivit căreia şi-a cumpărat casele din banii obţinuţi prin meditaţii.

1610 afișări
Imaginea articolului Varujan Vosganian cere ca ministrul de Finanţe să facă o evaluare a impozitelor plătite de Iohannis

Varujan Vosganian cere ca ministrul de Finanţe să facă o evaluare a impozitelor plătite de Iohannis

"În campania electorală, domnia sa a afirmat că din banii din meditaţii a cumpărat o serie de imobile. Am întrebat şi eu prieteni care sunt profesori renumiţi şi care dau meditaţii şi mi-au spus că este imposibil ca din veniturile din meditaţii să faci aşa ceva. (…) Am făcut o scrisoare, pentru că întrebările şi interpelările până la 1 februarie nu sunt luate în calcul, este vacanţă teoretic, către ministrul Finanţelor cu rugămintea să facă o evaluare a veniturilor şi impozitelor plătite de domnul Iohannis şi să ne confirme nu câţi bani a primit domnul Iohannis pentru că s-ar putea să nu fie permis de lege, dar măcar să ne confirme autenticitatea acestei afirmaţii", a declarat deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian a făcut referire şi la explicaţia oferită de Klaus Iohannis care întrebat posibil ca dânsul să achiziţioneze imobile din banii de meditaţii, în timp ce ceilalţi profesori nu reuşesc, acesta a răspuns: "Ghinion!".

"Noi ne bucurăm pentru această şansă, însă, cred că ar trebui ca aceste afirmaţii să fie verificate. În primul rând pentru că este vorba despre nişte venituri care sunt cuantificabile, în al doilea rând orice venit trebuie trecut într-o declaraţie de venituri şi trebuie să urmeze regimul fiscal legal", a spus Varujan Vosganian.

Deputatul ALDE s-a declarat surprins că nimeni, nici în timpul campaniei, nici ulterior, nu a încercat să vadă ce venituri a obţinut Klaus Iohannis din meditaţii şi cine sunt "copii nenumăraţi" pe care asta i-a meditat, dar şi care era prestigiul de profesor de fizică al actualui preşedinte "care cu siguranţă trebuia să depăşească graniţele judeţului ca să aibă atâţia elevi la meditaţii", potrivit lui Varujan Vosganian.

"Mie i se pare că o persoană care se face apostolul respectării legalităţii trebuie să fie prima care să aibă situaţie clarificată", a spus Varujan Vosganian, reamintind declaraţiile lui Klaus Iohannis cu privire la "persoanele ccercetare" sau cu privire la evaziunea fiscală, "campanie care friza încălcarea drepturilor omnului".

"Eu îmi doresc ca ANAF Sibiu să nu ne dea un răspuns aşa cum ne-au dat Guvernele succesive privind contractul Bechtel", a mai spus deputatul ALDE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici