Victor Ponta şi-a depus la BEC dosarul de înregistrare a candidaturii: Voi fi acel preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989 - FOTO

Preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a depus, miercuri, la Birorul Electoral Central, dosarul de înregistrare a candidaturii pentru alegerile prezidenţiale, el fiind însoţit la sediul BEC de soţia sa, Daciana Sârbu, de lideri ai PSD şi de liderii UNPR şi PC, Gabriel Oprea, respectiv Daniel Constantin.

670 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta şi-a depus la BEC dosarul de înregistrare a candidaturii: Voi fi acel preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989 - FOTO

Victor Ponta şi-a depus la BEC dosarul de înregistrare a candidaturii: Voi fi acel preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, miercuri, la sediul BEC, după ce şi-a depus dosarul de candidatură la Preşedinţia României, că îşi propune să schimbe în primul rând profilul şefului statului şi că, dacă va fi ales, va fi acel preşedinte care în 1989 încă nu avea 18 ani.

„Bineînţeles că am emoţii, pentru că eu sper şi îmi doresc să încheiem 25 de ani de tranziţie de la dictatură la o societate democratică, europeană, la o societate liberă şi mai ales la o societate care să fie din nou unită. Acesta este unul din cele două fundamente ale programului meu prezidenţial”, şi-a început Ponta declaraţia, după depunerea dosarului de candidatură.

El a arătat că vrea să facă, împreună cu susţinătorii săi, toate schimbările de care societatea românească are nevoie.

„Vreau să schimbăm în primul rând profilul preşedintelui de la un generator de crize la un adevărat reprezentant al intereselor publice şi la cel care înlesneşte dialogul între diverse categorii sociale şi puteri ale statului. Iar, dacă românii vor decide aşa, în 16 noiembrie voi fi acel preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989”, a spus Ponta.

El a spus că cei 25 de ani de tranziţie se vor încheia odată cu primul preşedinte al cărui nume nu se va mai termina cu „escu”, un preşedinte care nu avea încă 18 ani în 1989.

„Cred că mai e mult până pe 16 noiembrie. Trebuie să le explicăm românilor care e programul prezidenţial, să le spunem despre schimbarea lucrurilor care au mers prost şi despre unitatea în idealurile noastre. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al românilor, pe 16 noiembrie putem să ne realizăm acest obiectiv”, a spus Ponta.

El s-a declarat convins că la acest scrutin vor exista mult mai puţine contestaţii şi incidente decât până acum.

„Societatea românească trebuie să dea dovadă de maturitate. Nu mai putem să fim ca acum 10-20 de ani când singurul slogan electoral era că se fură alegerile. Nu va fura nimeni alegerile în România”, a spus Ponta.

Întrebat dacă şi-a completat CV-ul, Ponta a spus că a completat tot ceea ce presupune legea.

„Nu am mai scris de mult atât de mână. Am scris de mână, cum cere legea. Sunt acel candidat care trebuie să fie cel mai riguros în respectarea procedurilor şi acesta a fost şi motivul pentru care sunt primul care îmi depun candidatura. E vorba de un mesaj şi de un exemplu pe care trebuie să-l dăm de respectare a procedurilor şi pentru o competiţie corectă”, a spus Ponta.

El a mai arătat că transmite un mesaj de respect pentru toţi ceilalţi contracandidaţi.

"În acelaşi timp, sunt absolut convins că România are nevoie de schimbare şi de unitate şi, dacă o să reuşesc să conving majoritatea românilor, atunci voi fi preşedinte", a adăugat el.

Răspunzând unei alte întrebări, legate de declaraţii ale preşedintelui, el a menţionat că dezbaterea despre tema ofiţerului acoperit nu va influenţa această campanie.

„România va vota cu gândul la ce urmează în următorii cinci ani. Aceste petarde de campanie ţin de modul în care s-a făcut politică în ultimii ani", a arătat el.

„Dacă voi fi preşedinte – şi voi fi – în următorii cinci ani n-o să vedeţi niciun conflcit între mine ca preşedinte şi primul-ministru, oricine va fi acesta”, a mai spus Ponta.

El a arătat că va participa la dezbaterile electorale din campanie, precizând că acestea reprezintă o oportunitate ca cetăţenii să ştie cine este şi ce vrea să facă fiecare candidat pe marile teme care ţin de preşedinte.

Premierul Ponta, candidatul din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la funcţia de preşedinte al României, este primul dintre cei care şi-au anunţat intenţia de a participa la scrutinul din noiembrie care îşi depune la BEC dosarul de înregistrare a candidaturii. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor la BEC este 23 septembrie.

Pentru candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale au fost strânse 2.195.400 de semnături de susţinere.

Ponta a fost însoţit la sediul BEC de mai mulţi lideri ai PSD, între care Liviu Dragnea, Titus Corlăţean, Rovana Plumb, Doina Pană, Mircea Duşă, Ecaterina Andronescu, Rodica Nassar, Gabriela Firea, Andrei Dolineaschi.

El a fost întâmpinat la sosirea la sediul Biroului Electoral Central de un grup de susţinători, care au scandat "Ponta - preşedinte", l-au felicitat şi i-au urat succes. Una dintre susţinătoare i s-a adresat spunând că va merge cu el "până în pânzele albe".

Evenimentul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale va avea loc sâmbătă, în Bucureşti, la Arena Naţională, unde sunt aşteptaţi, potrivit organizatorilor, aproape 70.000 de participanţi. Manifestarea este prevăzută să înceapă la ora 16.00, urmând să dureze o oră şi jumătate. Victor Ponta îşi va lansa candidatura la prezidenţiale de ziua sa. El împlineşte sâmbătă 42 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici