Victor Ponta şi-a lansat candidatura la Preşedinţie, pe Arena Naţională: Azi, la 42 de ani, mă simt pregătit să fiu preşedintele românilor - VIDEO, GALERIE FOTO

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, şi-a lansat candidatura la funcţia de preşedinte al României sâmbătă, pe Arena Naţională, la eveniment fiind aşteptate, potrivit organizatorilor, aproximativ 70.000 de persoane, din toată ţara. Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că la vârsta de 42 de ani, pe care a împlinit-o chiar în această zi, se simte pregătit să fie preşedintele românilor.

5490 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta şi-a lansat candidatura la Preşedinţie, pe Arena Naţională: Azi, la 42 de ani, mă simt pregătit să fiu preşedintele românilor - VIDEO, GALERIE FOTO

Victor Ponta şi-a lansat astăzi candidatura la Preşedinţie, pe Arena Naţională (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

UPDATE - Ponta: Cei care au făcut rău României, vreau să plătească, pentru că am promis dreptate

Candidatul PSD-UNPR-PC la prezidenţiale, Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Arena Naţională, unde şi-a lansat candidatura, că vrea ca cei care au făcut rău României să plătească, nu din răzbunare, ci pentru că a promis dreptate până la capăt .

"Cei care au făcut României rău, şi românilor, vreau să plătească, dar nu ca răzbunare, ci pentru că am promis dreptate până la capăt. Pentru că vrem să arătăm că România este ţara în care nimeni nu este mai presus de lege, şi în care legea îl protejează pe cel mai slab", a declarat Victor Ponta.

El a precizat că vrea ca "acolo unde a fost dezbinare, să fie unire, iar acolo unde a fost ură să fie respect şi iubire, iar unde a fost ceartă, să fie pace".

"Am arătat că pot să duc un război neîncetat împotriva unui regim pe care l-am considerat împotriva României şi am rămas în picioare, sunt alături de dumneavoastră, dar azi simt că România are nevoie de pace, de construcţie, de unire. Vă cer sprijinul pentru a face pace şi pentru a face marea unire de care România are nevoie", a arătat Ponta.

UPDATE - Ponta: Sunt strănepotul unui român din Ardeal, nepotul unui preot ce m-a învăţat să cred în Dumnezeu

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, pe Arena Naţională, unde şi-a lansat candidatura la Preşedinţia României, că este strănepotul unui român din Ardeal, care în 1917 a cerut cetăţenie şi a luptat pentru Marea Unire, precum şi nepotul unui preot care l-a învăţat să creadă în Dumnezeu.

"Destinul dumneavostră, Dumnezeu, a vrut să fim azi împreună şi vrea să fim împreună în continuare. Sunt un român ca oricare alt român, sunt om care îşi iubeşte ţara, sunt mândru de ea, că pot să muncesc împreună cu dumneavostră. Sunt, ca mulţi dintre dumneavoastră, strănepotul unui român din Ardeal care în 1917 a cerut cetăţenie română şi a luptat alături de români pentru maree unire", a spus Ponta.

El a adăugat că este, pe de altă parte, nepotul unui preot care l-a învăţat că e important să crezi în Dumnezeu.

"Sunt nepotul unui preot care m-a învăţat că e important să crezi în Dumnezeu, al catolicilor, orotodocşilor, al musulmanilor... Cel care crede în Dumnezeu e un om bun, se gândeşte cu griţă la alţii", a mai spus Ponta.

Ponta a mai arătat că este, de asemenea, copilul unor părinţi care au investit tot ce au avut în el şi în surorile sale, dar şi tatăl unor copii pe care îşi doreşte să îi vadă crescând în România, nu peste hotare.

"Sunt de mulţi ani împreună cu dumneavostră. Am făcut lucruri bune, au avut alţii grijă să aflaţi lucrurile rele. Le ştiţi pe toate. Am multe de schimbat la mine înainte să vă cer să schimbaţi ţara. Mi-e teamă, aşa cum spunea şi domnul Oprescu, să nu vă dezamăgesc, să nu vă înşel încrederea", a mai spus Ponta.

UPDATE - Ponta: Azi, la 42 de ani, mă simt pregătit să fiu preşedintele românilor

"Azi la 42 de ani vreau să vă spun că mă simt pregătit, am curajul, am încrederea, credinţa, împreună cu dumneavoastră, că pot fi preşedintele românilor, că putem să facem acea mare schimbare pe care o aşteptăm. Vreau să fiu preşedintele românilor care vor sărbători 100 de ani de la marea unire", a spus Ponta.

El le-a spus participanţilor la evenimentul de lansare că este recunoascător pentru faptul că social-democraţii au avut încredere să-l aleagă preşedinte al partidului la 37 de ani şi că românii au avut încredere să fie premier la 39 de ani.

"Vreau spun cât sunt recunoscător pentru că la 37 de ani aţi avut încredere să mă alegeţi în fruntea PSD, partid pe atunci înfrânt, care îşi pierduse speranţa. Am fost împreună, uniţi şi am câştigat toate bătăliile. O vom câştiga şi pe cea din 16 noiembtrie, o bătălie pentru România', a spus Ponta.

"Vreau să mulţumesc românilor care la 39 ani au avut încredere să fiu celmai tânăr premier din Europa, premierul unei ţăr distrusă economic şi social, fără încredere, fără speranţă. Împreună am îmdreptat lucrurile rele, am făcut multe lucruri bune, am arătat că românii pot să aibă grijă unii de alţii, pot să trăiască în ţara lor" aşa cum îşi doresc, a adăugat Ponta.

Sloganul "Mândri că suntem români" a fost reluat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaturii premierului Victor Ponta la Preşedinţie, acesta fiind asociat şi cu reprezentări în miniatură ale Coloanei Infinutului, care gardează scena.

Una dintre peluzele stadionului a fost acoperită cu patru mari panouri pe care a fost inscripţionat sloganul 'Mândri că suntem români", dar şi "Votăm Victor Ponta preşedinte". Toate cele patru panouri conţin motivele tradiţionale populare româneşti.

În faţa acestei tribune, unde acesul participanţilor nu este permis, a fost montată o scenă amplă, acoperită cu mochetă roşie.

GALERIE FOTO

În spatele scenei, organizatorii au montat un ecran uriaş, pe care glisează sigla alianţei PSD-UNPR-PC, din partea căreia candidează Victor Ponta.Ecranul uriaş este flancat de două porţi, ale căror stâlpi constituie reprezentări în miniatură ale Coloanei Infinitului, operă de artă reprezentativă pentru cultura şi tradiţia românească.

Între stâlpii celor două porţi au fost montate, de asemenea, două bannere uriaşe cu mesajul "Votăm Victor Ponta preşedinte".

Accesul pe stadion a fost permis începând cu ora 14.00. Traficul rutier a fost restricţionat în zonă. Participanţii au putut intra pe stadion în baza unul bilet de intrare care conţinea date despre locul pe care îl va ocupa şi pe care era inscripţionat textul "Victor Ponta preşedinte".

La această oră, peluza opusă scenei a fost deja ocupată integral de către reprezentanţii UNPR. aceştia sunt îmbrăcaţi în tricouri roşii şi flutură steaguri roşii cu sigla UNPR, dar şi steaguri tricolore.UNPR-iştii scandează "Ponta preşedinte", dar şi celebrul "Ro-o-mâ-nia!", al microbiştrilor.

Participanţii la eveniment au posibilitatea să îşi achiziţioneze, contra-cost, cutii mari cu popcorn, dar şi băuturi răcoritoare, printre care şi cola, de la chioşcurile ambulante montate pe gazon, dar şi de la chioşcurile care deservesc tribunele şi peluzele. De asemenea, cine doreşte îşi poate cumpăra şi bere la draft.

Paza evenimentului este asigurată de firma BGS. Stewarzii de la BGS sunt foarte stricţi, astfel încât accesul pe stadion nu este permis în lipsa biletului de intrare.

Evenimentul urmează să înceapă la ora 16.00, cu un mic concert. Sunt aşteptaţi să ţină discursuri primarul general Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi candidatul Victor Ponta.

Coordonarea evenimentului este asigurată de secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi. De asemenea, Bogdan Teodorescu, unul dintre consultanţii lui Victor Ponta, coordonează zona media şi de comunicare.

 

Evenimentul va debuta cu intonarea Imnului naţional şi a Imnului partidului şi va fi constituit efectiv din câteva discursuri. La eveniment este aşteptat să participe şi să rostească un discurs, aşa cum a făcut de fiecare dată, şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu. De asemenea, Liviu Dragnea se va adresa participanţilor la lansarea candidaturii lui Victor Ponta. Preşedintele PSD, candidatul la Preşedinţie, va încheia, prin discursul său, evenimentul.

Participanţii la lansare vor avea acces în stadion în baza unor bilete care conţin indicaţii privind rândul şi locul pe care îl vor ocupa, exact ca la meciurile de fotbal. Jurnaliştii care vor relata vor avea acces în baza unui ecuson de presă primit de la biroul de presă al partidului. Ca şi participanţii, şi jurnaliştii primesc câte un bilet.

Evenimentul de lansare a candidaturii este organizat chiar de ziua premierului, care împlineşte, sâmbătă, 42 de ani. De asemenea, lansarea coincide şi cu sărbătorile dedicate Zilelor Bucureştiului.

USL a mai organizat un miting de asemenea amploare în 2012, tot pe Arena Naţională. La acel moment au participat aproximativ 60.000 de persoane. Victor Ponta şi-a depus, miercuri, la BEC, dosarul de candidatură la Preşedinţia României, fiind primul candidat care s-a înscris în cursa prezidenţială. Candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale a fost validată de Congresul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici