300 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară. Ministrul Mediului: ”În alte ţări depozitarea la groapă e 80euro/tonă. În România nu avem niciun cost”

Ministrul Mediului, Cristiana Paşca Palmer, a anunţat luni că 300 de tone de deşeuri care veneau din Germania, Austria lşi Ungaria au fost oprite în luna iunie la intrarea în România, fiind deschise trei dosare penale în urma sesizării organelor de cercetare penală.

4024 afișări
Imaginea articolului 300 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară. Ministrul Mediului: ”În alte ţări depozitarea la groapă e 80euro/tonă. În România nu avem niciun cost”

300 de tone de deşeuri, oprite la intrarea în ţară. Ministrul Mediului: ”În aceste ţări depozitarea la groapă e 80euro/tonă. În România nu avem niciun cost”

"Anul acesta am reuşit să împiedicăm intrarea în ţară a 16 tiruri cu deşeuri de import. Legislatia românească si a Uniunii Europene împiedică importul de deşeuri care să ajungă la groapa de gunoi. Este vorba despre aproximativ 300 de tone de deşeuri.

În aceste tiruri, în documente erau deşeuri verzi, în container erau deşeuri reziduale mixte. Mergeau către şase societăţi din Hunedoara şi Ilfov dar cea mai mare parte către un singur operator economic. Am făcut un control acolo şi am descoperit şi alte ilegalităţi. Am sesizat autorităţile, acum e dosar penal în curs.

Gunoaiele veneau din Austria, Germania, Ungaria. Cele mai multe transporturi, 13, veneau din Germania. Toate au fost trimise înapoi. România nu e groapa de gunoi a Europei. 40% din gunoaie mergeau la un singur operator. E prima dată când se descoperă un astfel de transport. Am avut multe sesizări. În aceste ţări depozitarea la groapă e 80euro/tona. În România nu avem niciun cost. De la 1 ianuarie 2017 vom avea şi noi costuri", a declarat ministrul Mediului, Cristina Paşca Palmer, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a anunţat că transporturile de deşeuri au fost descoperite în intervalul 16-24 iunie, precizând că sunt în curs trei dosare penale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici