A fost confirmat şi al treilea deces cauzat de rujeolă/ Oficiali: Legea vaccinării este pe circuit în minister, pentru avizări şi va fi pusă în dezbatere publică

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost confirmat şi al treilea deces cauzat de rujeolă, informaţiile fiind furnizate în contextul în care ministerul a anunţat că în România se înregistrează o epidemie de rujeolă, cauzată, în principal, de scăderea ratei de vaccinare.

1690 afișări
Imaginea articolului A fost confirmat şi al treilea deces cauzat de rujeolă/ Oficiali: Legea vaccinării este pe circuit în minister, pentru avizări şi va fi pusă în dezbatere publică

A fost confirmat şi al treilea deces cauzat de rujeolă/ Oficiali: Legea vaccinării este pe circuit în minister, pentru avizări şi va fi pusă în dezbatere publică

"În această dimineaţă a fost confirmat cel de al treilea deces din cauza rujeolei. Institutul Cantacuzino ne-a comunicat faptul că în urma analizelor a ieşti acest virus ca şi cauză a decesului", a declarat Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Precizările vin după ce, miercuri, instituţia a anunţat că în România au fost înregistrate 675 de cazuri de rujeolă în decursul a opt luni, anul trecut fiind înregistrate doar şapte cazuri de îmbolnăvire. Trei copii au decedat din cauza virusului, al treilea caz fiind confirmat joi de medici.

Ministerul Sănătăţii a menţionat că a fost declarată epidemia după ce s-au făcut toate analizele şi anchetele epidemiologice necesare, menţionând că principala problemă este faptul că părinţii nu îşi vaccinează copiii.

"Nu există probleme cu distribuţia vaccinului ROR (n.r. împotriva rujeolei) , au existat sincope dar nu majore. Există suficient vaccin pentru vaccinarea tuturor copiilor de 1 an şi 7 ani, sunt 380.000 de doze disponibile", a explicat Valentin Popescu.

"Este o problemă faptul că în mediul rural numărul medicilor de familie este foarte mic. De aceea, pentru perioada următoare se va încerca să se găsească soluţii cu mediatorii sanitari pentru a se ajunge în aceste comunităţi care nu au acces la medici, pentru a le explica care este situaţia, pentru a le recomanda să meargă la medic pentru vaccinare. Legea vaccinarii este pe circuit în minister, pentru avizări iar în perioada următoare va fi pusă în dezbatere publică. Va exista obligaţia ca vaccinurile să fie tot timpul în stoc astfel încât copiii să nu rămână nevaccinaţi", a mai spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici