ACCIDENTUL din Ungaria: Cinci români răniţi au rămas internaţi. Doi dintre ei sunt în stare gravă

Cinci din cei 13 cetăţeni români răniţi în accidentul rutier produs în Ungaria au rămas spitalizaţi, fiind internaţi la spitalul din Szeged, iar doi dintre aceştia sunt în stare gravă, informează Ministerul de Externe, precizând că ceilalţi opt răniţi au fost externaţi.

410 afișări
Imaginea articolului ACCIDENTUL din Ungaria: Cinci români răniţi au rămas internaţi. Doi dintre ei sunt în stare gravă

ACCIDENTUL din Ungaria: Cinci români răniţi au rămas internaţi. Doi dintre ei sunt în stare gravă

Autorităţile ungare i-au transmis consulului general al României la Szeged, care a mers în cursul dimineţii la locul producerii accidentului, că cei doi cetăţeni români răniţi grav au fost transportaţi la spitalul din localitatea Szeged, unde li se acordă îngrijiri medicale, precizează MAE.

Tot la Spitalul din Szeged au fost internaţi alţi trei cetăţeni români răniţi uşor, care au fost preluaţi de spitalul din Mako, localitatea în apropierea căreia a avut loc accidentul.

Patru cetăţeni români răniţi uşor au fost transportaţi la spitalul din localitatea Oroshaza, după care au fost externaţi. Alţi patru cetăţeni români răniţi uşor au fost transportaţi la spitalul din Mako, ulterior fiind externaţi, mai precizează MAE.

Ministerul de Externe informează că, "având în vedere finalizarea investigaţiilor medicale, întregul grup de cetăţeni români, cu excepţia celor cinci persoane aflate la Szeged, din care două în stare gravă, va fi repatriat". În acest sens, firma de transport va trimite, în cel mai scurt timp, un alt autocar pentru a prelua grupul.

Totodată, MAE subliniază că ”cetăţenii români nevătămaţi se află, în prezent, la sediul Poliţiei din Mako, în vederea îndeplinirii formalităţilor legale, beneficiind de asistenţa permanentă a Consulatului General din Szeged, dar şi a poliţiei locale, până la sosirea autocarului care îi va prelua cu destinaţia România”.

În prezent, consulul României se află la spitalul din Szeged pentru discuţii cu medicii curanţi şi pentru a se interesa de starea de sănătate a celor doi cetăţeni români răniţi grav, mai spune MAE.

Un autocar la bordul căruia se aflau 32 de persoane s-a răsturnat într-un şant, luni dimineaţă, în apropierea localităţii Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. În urma accidentului, 13 persoane din autocar au fost rănite, două fiind în stare gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici