Adrian Păunescu a murit

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă, vineri dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde a fost internat din 26 octombrie cu probleme cardiace, renale şi hepatice. Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, a declarat, vineri dimineaţă, la ora 8.30, că inima lui Păunescu a încetat să bată la ora 7.15.

4510 afișări
Imaginea articolului Adrian Păunescu a murit

Adrian Păunescu a murit (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Azi, la ora 7.15, inima maestrulului a încetat să bată şi nu a mai dorit să pornească. Maestrul a plecat dintre noi", a spus Brădişteanu.

VEZI AICI BIOGRAFIA LUI ADRIAN PĂUNESCU

În urmă cu o zi, medicul a spus că starea poetului este "extrem de gravă", "mai având nişte stopuri" şi că boala lui Adrian Păunescu depăşeşte resursele terapeutice ale unităţii.

"Nu ştiu cum mai putem face faţă în continuare situaţiei", a afirmat Brădişteanu.

Doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca, informa, joi dimineaţa, că Adrian Păunescu a trecut cu bine noaptea, starea lui fiind atunci staţionară, iar pacientul era în continuare conectat la aparate pentru susţinerea funcţiilor cardiace şi respiratorii.

Medicul adăuga că poetul primeşte transfuzii de sânge.

Starea acestuia s-a agravat în noaptea de marţi spre miercuri, poetul fiind resuscitat, după ce inima i s-a oprit. După mai multe ore manevre de resuscitare, inima lui Adrian Păunescu a repornit atunci, fiind susţinută şi de aparate prin care este drenat sângele, declara, miercuri, pentru MEDIAFAX, Şerban Brădiştenau.

Joi seară, la ora 17.00, medicii Spitalului Floreasca anunţau că starea poetului este în stare "extrem de gravă", acesta suferind mai multe stopuri cardiace. Potrivit declaraţiei doctorului Şerban Brădişteanu, situaţia poetului depăşeşte resursele terapeutice ale spitalului. "Nu ştiu cum mai putem face faţă în continuare situaţiei", afirma Brădişteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici