Alina Bica, arestată preventiv în dosarul despăgubirilor, a DEMISIONAT de la DIICOT

Alina Bica, arestată preventiv în dosarul despăgubirilor pentru un teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro, a demisionat de la şefia DIICOT, dar şi din funcţia de procuror al Direcţiei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

1671 afișări
Imaginea articolului Alina Bica, arestată preventiv în dosarul despăgubirilor, a DEMISIONAT de la DIICOT

Alina Bica (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Demisia a fost scrisă vineri şi înaintată procurorului general al României, Tiberiu Niţu, au adăugat aceleaşi surse.

Tot vineri, Niţu declara că dacă Alina Bica nu îşi va da demisia, el, în calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza şi va solicita revocarea ei din funcţia de conducere şi din DIICOT.

Întrebat tot atunci cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Tiberiu Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

Alina Bica a fost instalată la conducerea DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

În septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă a fost publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici