Amenzi de sute de mii de lei la bănci şi oficii poştale din ţară pentru nereguli la sistemul de pază

Peste 1.200 de unităţi poşatale şi 720 de unităţi bancare din ţară au fost verificate de poliţişti în ultimele patru luni ale anului trecut, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 300.000 de lei pentru nereguli grave pe linia de protecţie şi pază, anunţă IGPR.

1568 afișări
Imaginea articolului Amenzi de sute de mii de lei la bănci şi oficii poştale din ţară pentru nereguli la sistemul de pază

Amenzi de sute de mii de lei la bănci şi oficii poştale din ţară pentru nereguli la sistemul de pază

Prin Direcţia de Ordine Publică, în ultimele patru luni ale lui 2016, Poliţia Română a controlat mii de unităţi bancare, instituţii de creditare, case de amanet, unităţi poştale, staţii de carburanţi, spaţii comerciale mari, săli de jocuri de noroc, firme de pază, pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile din domeniul pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma verificărilor, în 881 de cazuri au fost sesizate nereguli şsi s-au aplicat amenzi de peste 1.600.000 de lei. Din această sumă, 301.800 de lei au fost amenzile aplicate unităţilor poştale şi unităţilor bancare unde nu erau respectate măsurile de protecţie a bunurilor.

"Au fost verificate 1.268 de unităţi poştale, poliţiştii aplicând 131 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 261.800 de lei. În 170 de unităţi, sistemele electronice de securitate nu erau funcţionale.(...)De asemenea, în urma verificărilor efectuate la 720 de unităţi bancare, pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 40.000 de lei", se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Amenzi de 47.000 de lei au fost aplicate şi administratorilor caselor de amanet specializate în activităţi cu bijuterii din metale preţioase, într-una dintre situaţii sistemul de alarmare la efracţie fiind nefuncţional.

Au fost descoperite şi staţii peco unde sistemele de supraveghere video erau puse doar de formă, camerele video nefiind funcţionale.

"Verificările poliţiştilor la 1.151 de staţii de comercializare a carburanţilor, au condus la aplicare a 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 231.050 de lei, în 3 cazuri constatându-se că sistemele electronice ale obiectivelor nu erau funcţionale. Au fost verificate 1.053 de spaţii comerciale cu suprafeţe mai mari de 500 de metri pătraţi, fiind aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 231.050 de lei. În urma controalelor efectuate la 1.720 de săli de jocuri de noroc, poliţiştii au aplicat 208 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 364.400 de lei. Au mai fost verificate 30 centre de procesare a numerarului, fiind aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.600 de lei, a fost verificată securizarea a 88 de magazine de comercializare a armelor şi muniţiilor şi s-a constatat că, în 3 cazuri, sistemele electronice ale obiectivelor nu erau funcţionale. Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.000 de lei", susţine IGPR.

Citeşte şi: Încoronare împart

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici