Anchetă după publicarea unei fotografii cu un copil închis într-o cuşcă pentru animale - FOTO

O anchetă a fost demarată, luni, de DGASPC Vaslui, după ce în spaţiul public a apărut o fotografie ce înfăţişa un copil în vârstă de doi ani, care stătea închis într-o cuşcă pentru animale, într-un sat din comuna Alexandru Vlahuţă.

4612 afișări
Imaginea articolului Anchetă după publicarea unei fotografii cu un copil închis într-o cuşcă pentru animale - FOTO

Anchetă după publicarea unei fotografii cu un copil închis într-o cuşcă pentru animale

În fotografie se vede cum băiatul, sumar îmbrăcat şi desculţ stă închis într-o cuşcă îngustă, chiar lângă casă. Lângă el este o sticlă de apă goală.

Familia Lemnaru din localitatea Dealul Secării trăieşte la limita sărăciei, izolată la marginea satului, într-o casă făcută din chirpici. Locuinţa este dărăpănată, are o singură cameră, cu pereţi crăpaţi şi coşcoviţi şi nu este racordată la curent electric.


Purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că familia nu a fost găsită acasă, iar autorităţile locale susţin că cei doi concubini au plecat în judeţul Ialomiţa, cu tot cu copii. Iniţial a plecat femeia cu cele două fetiţe, în vârstă de patru şi şapte ani, iar băieţelul în vârstă de doi ani a rămas în grija tatălui.

“Cel mai probabil, în perioada în care băieţelul a rămas cu tatăl acasă, a fost închis în cuşca improvizată, temporar, probabil pentru a-l feri de eventualele pericole. Noi am făcut o adresă către autorităţile din judeţul Ialomiţa, acolo unde s-ar afla femeia, pentru a demara o anchetă socială şi pentru a stabili unde se află copiii şi în ce condiţii stau”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Autorităţile din comuna Alexandru Vlahuţă susţin că cei doi concubini se certau mereu şi nici nu au mai fost văzuţi de ceva timp în localitate.

“Femeia şi-a luat fetiţele şi a plecat de acasă, lăsând băieţelul în vârstă de doi ani, în grija tatălui, care munceşte cu ziua şi mai şi consumă alcool. A cerut ajutor la primărie, voia să plece de aici, în localitatea sa natală. Şi, din ce am înţeles, bărbatul nu s-a descurcat cu cel mic şi l-a luat şi a plecat să îl ducă la maică-sa”, a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Alexandru Vlahuţă, Dănuţ Cojocaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici