Argeş: Unul dintre poliţiştii acuzaţi că au făcut afaceri în transport- arestat, celălalt sub control judiciar

Unul dintre poliţiştii de la Serviciul Rutier Argeş reţinuţi pentru conflict de interese, acuzaţi că ar fi derulat afaceri în transport, a fost arestat preventiv, miercuri, pe 30 de zile, iar celălalt este cercetat sub control judicar, alături de ei mai fiind cercetaţi alţi doi agenţi.

2402 afișări
Imaginea articolului Argeş: Unul dintre poliţiştii acuzaţi că au făcut afaceri în transport- arestat, celălalt sub control judiciar

Argeş: Unul dintre poliţiştii acuzaţi că au făcut afaceri în transport- arestat, celălalt sub control judiciar

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş a dispus, miercuri, faţă de Valentin Ioniţă măsura controlului judiciar pe 60 de zile, iar faţă de Adelin Marinescu judecătorul din cadrul Tribunalului Argeş a dispus arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, DGA a informat, miercuri, că alături de cei doi poliţişti mai sunt cercetate, în acelaşi dosar, alte trei persoane, din care doi poliţişti.

"Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, efectuează urmărirea penală faţă de trei agenţi din cadrul IPJ Argeş – Serviciul Rutier, faţă de un agent din cadrul Poliţiei Locale Piteşti, precum şi faţă de o altă persoană, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, precum şi punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat", se arată într-un comunicat transmis de DGA.

Practic, cei doi poliţişti sunt acuzaţi că, în perioada august 2015 – aprilie 2016, au administrat o societate comercială, încălcându-şi astfel atribuţiile de serviciu referitoare la incompatibilităţile stabilite de statutul poliţistului, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

De asemenea, unul dintre poliţişti mai este acuzat că a primit, în septembrie anul trecut, 300 lei de la un şofer care încălcase regulile de circulaţie, pentru a nu-l amenda.

Totodată, unul dintre poliţişti este suspectat că a condus, alături de un bărbat, un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, iar agenţii M.A. şi V.C. şi-au încălcat atribuţiile de serviciu, părăsind itinerariul de patrulare stabilit la intrarea în serviciu pentru a însoţi autoturismul neînmatriculat cu o autospecială MAI.

Agenţii Valentin Ioniţă şi Adelin Marinescu au fost reţinuţi, marţi, pentru conflict de interese, fiind acuzaţi că ar fi derulat afaceri în transport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici