Bogdan Olteanu va demisiona din funcţia de viceguvernator al BNR, anunţă avocatul său

Bogdan Olteanu îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator al BNR, a declarat vineri avocatul acestuia, Constantin Gurghiu. Olteanu ocupa această funcţie din 2009.

1476 afișări
Imaginea articolului Bogdan Olteanu va demisiona din funcţia de viceguvernator al BNR, anunţă avocatul său

Bogdan Olteanu va demisiona din funcţia de viceguvernator al BNR, anunţă avocatul său

Avocatul a spus că clientul său a luat această decizie pentru că nu vrea ca imaginea Băncii Naţionale să fie afectată de cazul penal în care este implicat.

"Luni, domnul Bogdan Olteanu işi va da demisia din postul de viceguvernator al BNR deoarece nu doreşte ca această instituţie mai mult decât respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târătă într-un mod nejustificat într-un scandal mediatic pe care nu numai ca nu şi l-a dorit, dar nici nu îl merită. (...) domnul Bogdan Olteanu nici măcar în momentul de faţă nu regretă numirea lui ( nr. -Liviu Mihaiu) şi chiar şi în momentul acesta susţine că acea numire a fost benefică şi că acest domn nu numai că era susţinut de catre PNL, dar era susţinut de toate forţele politice datorita activităţii lui", a spus avocatul.

Durgheu a spus că este "de necontestat" că viceguvernatorul BNR s-a întâlnit cu Sorin Ovidiu Vântu, dar că Bogdan Olteanu nu a primit nicio sumă de bani.

"În mod cert, domnul Olteanu a negat absolut orice acuzaţie. În mod cert, domnul Olteanu nu a pretins, nu a primit vreo sumă de bani. E de necontestat faptul că s-a întâlnit cu Vântu. La fel cum avea întâlniri cu to factorii importanţi din mass media de la acel moment, a avut şi cu domnul Sorin Ovidiu Vântu. Sper ca soluţia de astăzi să aibă corespondent în realitate şi în probele care s-au administrat, potrivit logicii elementare. Din nefericire, din punctul nostru de vedere, probele administrate se bazează doar pe declaraţiile unor persoane care în mod cert au fost condamnate definitiv în alte dosare, au avut toate motivele pentru a formula anumite denunţuri şi aceste susţineri ar trebui privite cu mare reticenţă de către organele de urmărire penală. (...) din punctul meu de vedere, măsura controlului judiciar este exagerată, raportat la probele din dosar. (...)", a mai declarat avocatul Constantin Durgheu.

DNA a cerut arestarea lui Bogdan Olteanu, la acestă oră instanţa fiind în pronunţare.

Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noaptea, după mai multe ore de audieri, fiind acuzat de trafic de influenţă.

Vineri, la ora 15.00, a început şedinţa de judecată în urma căreia judecătorii vor decide dacă viceguvernatorul BNR va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia va fi executorie însă nu şi definitivă.

Potrivit procurorilor, Olteanu ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici