Video Ceartă între preşedintele CA al RADET şi viceprimarul Bădulescu în legătură cu demisia conducerii - VIDEO

La finalul conferinţei de presă în care conducerea RADET şi-a anunţat demisia acuzând că este urmare a solicitării viceprimarului, s-a prezentat şi Aurelian Bădulescu care a susţinut că informaţia nu este reală, în timpul declaraţiilor preşedintele CA al RADET cerându-i să părăsescă încăperea.

626 afișări

La finalul conferinţei organizate la sediul RADET, viceprimarul Aurelian Bădulescu a intervenit pentru a-l contrazice pe preşedintele demisionar al Consiliului de Administraţie.

,,Nu am cerut nicio demisie a niciunui membru. Vreau să vă spun că demisia actualului Consiliu de Administraţie era una de onoare, dar mă aşteptam să nu vină şi să spună că cineva le-a cerut să îşi dea demisia", a declarat viceprimarul Bucureştiului.

Declaraţia viceprimarului a fost întreruptă însă de Gabriel Dumitraşcu, care l-a acuzat pe Aurelian Bădulescu că minte şi manipulează, deoarece e înregistrat în procesul verbal al şedinţei Consiliului de Administraţie al RADET cum cere explicit demisia membrilor acestuia.

,,Dar nu vreţi să puneţi la dispoziţie procesul verbal unde spuneţi dumneavoastră ,,consider că trebuie să vă depuneţi mandatele"? Ia citiţi dumneavoastră de acolo, ca să informaţi corect şi să nu mai manipulaţi. Dacă nu, domnule viceprimar, vă rog părăsiţi încăperea! Nu aveţi cun să faceţi conferinţă de presă la sediul RADET, decât în condiţii oneste şi de transparenţă. Eu am obligaţia să asigur respectarea legii, cât sunt preşedinte. Sunteţi pe teritoriul meu şi îmi sunteţi egal", i-a spus Gabriel Dumitraşcu viceprimarului Capitalei.

Aurelian Bădulescu şi-a continuat însă intervenţia şi a precizat că plecarea actualului Consiliu de Administraţie nu înseamnă că a plecat sfânta treime, urmând ca la conducerea RADET să vină o nouă conducere, care să redreseze instituţia. Viceprimarul Bucureştiului a mai adăugat că, în cel mai scurt timp, la nivelul conducerii Prinăriei Generale a Capitalei se va analiza şi posibilitatea intrării RADET în insolvenţă, în condiţiile în care situaţia financiară actuală este una de insolvabilitate.

Regia de Distribuţie şi Transport a Energiei Termice a acumulat datorii totale de peste 3,5 miliarde de lei, în urma neachitării unor facturi din anul 2008, către ELCEN, producătorul de energiei termice, la care s-au adăugat în fiecare zi penalităţi de 0,02%.

Conducerea RADET anunţă că a demisionat, după ce Primăria Capitalei a cerut acest lucru, cei care şi-au prezentat demisiile fiind Gabriel Dumitraşcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET şi alţi patru membri, directorul general al regiei părăsind funcţia începând cu luna septembrie

Mandatele conducerii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) au început în urmă cu 15 luni şi ar fi urmat să se încheie în anul 2019.

"Din Primăria Capitalei ni s-a cerut demisia, nouă, celor din Consiliul de Administraţie. Viceprimarul Bădulescu ne-a cerut demisia. Senzatia mea e ca ELCEN vrea sa pună mâna pe RADET. Am decis să demisionăm pentru că nu mai exista comunicare. În 30 de zile RADET nu va mai putea cheltui nimic. Suntem în luna a şaptea, intrăm în a opta şi nu a fost aprobat încă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti bugetul RADET. 80% din reţea e veche de peste 40 de ani, colapsul poate poate apărea oricând la nivelul Bucureştiului. Intrarea în insolvenţă a RADET e una din solutţiile pe care am luat-o în calcul. Nivelul datoriei RADET, 3,6 miliarde de lei, poate fi scăzut în trei ani de insolvenţă. Noi nu am putut cere insolvenţa că e în atribuţiile consiliului general. Simţim că jocurile se fac în afara RADET. Marcel Nicolaescu (n.r directorul ELCEN) a zis textual "o să conduc eu RADET prin oamenii mei şi o să vedeţi că o să meargă bine." Demisia era ultimul gest pe care îl puteam face pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Gabriel Dumitraşcu, preşedinte al Consiliului de Administraţie RADET

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat că a găsit o situaţie dificilă "şi foarte încordată între RADET şi ELCEN".

"Am găsit subvenţia neplătită din luna martie şi RADET era în imposibilitatea de a îşi face reparaţiile necesare pe timp de vară tocmai pentru a pregăti perioada de iarnă. M-am întâlnit de mai multe ori cu preşedintele CA al RADET cât şi cu directorul general. De asemenea, cu reprezentanţii ELCEN. Am fost şi la Ministerul Energiei din dorinţa de a debloca aceste tensiuni şi aceste probleme care nu îmi sunt imputabile. Eu am moştenit această situaţie. În ceea ce priveşte acţiunea mea concretă, în primul rând sunt dezamagită că trebuie să comunicăm prin intermediul presei. Mi se părea normal ca preşedintele Consiliului de Administraţie şi directorul general, dacă aveau această intenţie să vină la primărie, să avem o discuţie şi să îmi spună intenţia lor de a pleca din aceste poziţii, considerându-se depăşiţi de situaţia pe care o gestionează", a declarat Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici