Ceremonial religios la Academia Forţelor Terestre Sibiu, în memoria militarilor morţi în accident. La eveniment asistă Klaus Iohannis şi Mircea Duşa - FOTO

Un ceremonial religios are loc, duminică, pe platoul Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, unde au fost duse sicriele cu tupurile neînsufleţite ale celor opt militari morţi în accidentul aviatic de lângă Stejăriş, la eveniment asistând preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi ministrul Mircea Duşa.

1257 afișări
Imaginea articolului Ceremonial religios la Academia Forţelor Terestre Sibiu, în memoria militarilor morţi în accident. La eveniment asistă Klaus Iohannis şi Mircea Duşa - FOTO

Ceremonial religios la Academia Forţelor Terestre Sibiu, în memoria militarilor morţi în accident. La eveniment asistă Klaus Iohannis şi Mircea Duşa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Duminică, pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre din Sibiu au fost pregătite opt mese îmbrăcate în pânză neagră, pe care să fie aşezate sicriele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tot pe platou sunt circa 200 de militari, fanfara militară şi rude şi apropiaţi ai celor decedaţi, la ceremonial asistând colegi ai militarilor şi comandantul unităţii de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

La ceremonie, sunt prezenţi şi ministrul Apărării, Mircea Duşă, şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, alături de oficialităţi locale.

Klaus Iohannis a ajuns în jurul orei 14.00, ţinând în mână o candelă pe care a aşezat-o într-un loc special amenajat, unde şi celelalte oficialităţi au depus candele.

Ulterior, a sosit cortegiul funerar, cu trupurile neînsufleţite ale militarilor. Acestea au fost aduse cu două camioane militare, fiind ulterior coborâte din maşini de către militari, în sunetul fanfarei, purtate pe braţe şi aşezate apoi pe mesele îmbrăcate în pânză neagră, de pe platoul din incinta Academiei Forţelor Terestre.

Reprezentanţii MApN au anunţat că va exista doar un ceremonial religios, slujba fiind oficiată de un sobor de preoţi condus de Andrei Făgărăşanu, episcopul vicar al Sibiului.

Trei dintre sicrie vor fi duse cu camioane militare către judeţele Argeş, Alba şi Olt, iar restul vor fi transportate până la Aeroportul Sibiu, de unde vor fi duse cu un avion militar C130 către Cluj.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Trupurile militarilor morţi în accidentul aviatic au fost duse, vineri seară, la Laboratorul de Medicină Legală (LML) Sibiu, pentru a fi făcute autopsiile.

Ancheta în cazul accidentului a fost preluată de Parchetul Militar Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici