Chiliman şi Piedone îi cer lui Oprescu să convoace cât mai curând referendum pentru Legea Capitalei

Primarii sectoarelor 1 şi 4, Andrei Chiliman şi, respectiv, Cristian Popescu Piedone, au făcut apel, marţi, la primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, să convoace şi să pună pe ordinea de zi a CGMB cât mai curând organizarea unui referendum pe tema Legii Capitalei.

60 afișări
Imaginea articolului Chiliman şi Piedone îi cer lui Oprescu să convoace cât mai curând referendum pentru Legea Capitalei

Chiliman şi Piedone îi cer lui Oprescu să convoace cât mai curând referendum pentru Legea Capitalei (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Singura dezbatere publică reală poate fi doar referendumul. Respectăm societatea civilă, ea poate fi consultată, dar majoritatea trebuie să se pronunţe iar aceştia sunt bucureştenii. Solicităm primarului general să dea dovadă de parteneriat cu bucureştenii şi să facă cât mai repede în timp posibil acest referendum. Nu o majoritate formată din câteva ONG-uri poate să decidă soarta a peste 1,8 milioane de cetăţeni, locuitori şi cu drept de vot ai Bucureştiului", a declarat Cristian Popescu Piedone la ceremonia de semnare a protocoalelor de constituire a alianţei PNL-PC pentru sectoarele 1 şi 2, precizând că vorbeşte şi în numele edilului de la Sectorul 1.

La rândul său, primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a spus că PDL doreşte să evite organizarea unui referendum deoarece ştie că bucureştenii nu doresc desfiinţarea sectoarelor.

"Acest referendum solicitat în privinţa Bucureştiului trebuie organizat cât mai repede pentru că orice întârziere va face să se vadă că de fapt nu este dorit. PDL fuge ca dracu' de tămâie de acest referendum în momentul de faţă pentru că ştie ce vor bucureştenii: bucureştenii nu vor desfiinţarea sectoarelor. Si atunci vor face tot posibilul să blocheze sau să amâne până la calendele greceşti un eventual referendum, încercând să forţeze o trecere a legii printr-un Parlament pe care îl controlează încă în momentul de faţă", a comentat Chiliman.

"Îi solicit încă o dată public primarului general să dea dovadă de independenţă politică (...) şi să convoace şi să pună pe ordinea de zi a Consiliului General în cât mai scurt timp posibil organizarea acestui referendum", a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici