COD PORTOCALIU de inundaţii în judeţele Vrancea şi Buzău / Traficul feroviar este afectat de inundaţii în unele zone. Pasagerii ajung la destinaţie cu întârziere

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Vrancea şi Buzău, avertizarea expirând miercuri la ora 18.00.

3015 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de inundaţii în judeţele Vrancea şi Buzău / Traficul feroviar este afectat de inundaţii în unele zone. Pasagerii ajung la destinaţie cu întârziere

Cod portocaliu de inundaţii în judeţele Vrancea şi Buzău

Hidrologii avertizează că, urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele 12 ore, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Putna şi Râmnicu Sărat din judeţele Vrancea şi Buzău.

Totodată, INHGA transmite că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Râmna, Zăbala şi Milcov.

Şi meteorologii au emis o atenţionare nowcasting cod galben de ploi pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, valabilă până la ora 14.00.

Circulaţia feroviară a fost închisă, miercuri dimineaţa, între Râmnicu Sărat şi Focşani, din cauza unei viituri în zona localităţii Sihlea din judeţul Vrancea, pasagerii din trenurile afectate ajungând la destinaţie cu întârziere, anunţă CFR Călători.

raficul feroviar a fost închis, miercuri dimineaţa, pe segmentul feroviar Sihlea – Gugeşti, din cauza inundaţiilor în urma ploilor abundente. Circulaţia trenurilor a fost reluată cu restricţii, iar la ora transmiterii acestei ştiri se fac verificări pentru refacerea terasamentului şi reluarea circulaţiei în condiţii normale.

"Au fost probleme din cauza inundaţiilor pe segmentul feroviar Sihlea – Gugeşti, unde circulaţia a fost restricţionată începând cu ora 5 dimineaţa, până la ora 7, când s-a reluat traficul pe o singură linie la intrare în gara Sihlea şi pe firul 2, cu 5 kilometri la oră, între Sihlea şi Gugeşti. În acest moment, se desfăşoară lucrări pentru verificarea nivelului apei, astfel încât echipele feroviare să poată interveni pentru remedierea deranjamentelor produse de inundaţii, pentru completarea terasamentului şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR Călători.

Pasagerii din trenurile afectate vor ajunge la destinaţii cu întârzieri. Este vorba despre trenurile IR 1668 Iaşi – Bucureşti Nord, IR 1654 Vatra Dornei Băi h – Bucureşti Nord, R 5056 Mărăşeşti – Ploieşti Sud, R 5101 Buzău – Adjud, IR 1650 Suceava – Bucureşti Nord, IR 1658 Bacău – Bucureşti Nord, IR 1661 Bucureşti Nord – Iaşi, IR 1655 Bucureşti – Bacău şi R 5055 Ploieşti Sud – Mărăşeşti.

De asemenea, trenul IR 1544 Ploieşti – Bucureşti Nord este anulat, iar pasagerii sunt preluaţi de trenul IR 1558.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici