CUTREMURUL din Italia: Al şaselea român mort, confirmat de MAE. Alţi 5 sunt răniţi, iar 17 sunt daţi dispăruţi

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că a fost confirmat decesul celui de-al şaselea român în urma cutremurului din Italia. Alţi cinci cetăţeni români sunt răniţi, iar 17 sunt în continuare daţi dispăruţi.

4519 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Italia: Al şaselea român mort, confirmat de MAE. Alţi 5 sunt răniţi, iar 17 sunt daţi dispăruţi

CUTREMURUL din Italia: 6 româi morţi, 5 sunt răniţi şi 17 sunt încă dispăruţi

CUTREMURUL din Italia. MAE precizează că medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea celor 5 răniţi este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol.

"Referitor la cei 5 cetăţeni români răniţi şi internaţi în spitale din proximitate, medicii curanţi au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viaţa nefiindu-le pusă în pericol", se arată într-un comunicat.

De asemenea, se continuă demersurile pentru identificarea altor 17 cetăţeni români daţi dispăruţi. Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente. 

Italia a declarat stare de urgenţă în regiunile cele mai afectate de cutremurul de miercuri, iar speranţa de a găsi supravieţuitori este din ce în ce mai mică, pe măsură ce trece timpul.

CUTREMURUL din Italia. Oraşele cel mai grav afectate de seisme sunt: Amatrice, Arquata, Accumoli şi Pescara del Tronto. Acestea sunt de obicei slab populate, dar în sezonul estival sunt pline de turişti, de aceea numărul persoanelor dispărute este greu de prognozat.

UPDATE 19.45, ieri Numărul românilor care sunt daţi dispăruţi în cutremurul din Italia a crescut de la 11 la 18, însă în continuare sunt cinci cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa, potrivit ultimelor informaţii ale Ministerului Afacerilor Externe.

UPDATE 15.32, ieri - În urma seismului din Italia şi-ar fi pierdut viaţa 10 români până în acest moment, iar numărul persoanelor dispărute nu este cunoscut încă din cauză că nu există date oficiale despre ele, susţine un reprezentant al diasporei, în timp ce Ministerul Afacerilor Externe anunţă că au murit cinci români.

CUTREMURUL din Italia. "În acest moment, neoficial se vorbeşte despre 10 români decedaţi în partea Rieti, nordul Lazio. În legătură cu persoanele dispărute, problema este că mulţi români sunt plecaţi în concediu în această perioadă. Apoi, foarte mulţi români din Italia lucrează la negru, ei nu există în nicio evidenţă, deci nu se ştie numărul lor", a declarat, pentru MEDIAFAX, Radu Nicolae, secretarul sindicatului Unioni Italiana del Lavoro (UIL).

UPDATE 15.30, ieri - Potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei, a anunţat MAE. Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de cinci persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici