Dosar penal pentru coruperea alegătorilor în Arad. S-au împărţit cadouri cu materiale electorale

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au deschis un dosar de cercetare penală pentru "coruperea alegătorilor", după ce la manifestarea de Moş Nicolae a Primăriei s-ar fi împărţit, alături de cadouri cu dulciuri, şi materiale electorale.

2281 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru coruperea alegătorilor în Arad. S-au împărţit cadouri cu materiale electorale

Dosar penal pentru coruperea alegătorilor în Arad. S-au împărţit cadouri cu materiale electorale (Imagine: Shutterstock / Mediafax Arhiva Foto)

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Arad, procuror Mihai Dobre, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul a fost deschis în baza unei sesizări făcute la 112.

"Există un dosar în baza unei sesizări la 112, s-a deschis un dosar de urmărire penală pentru coruperea alegătorilor. Se fac cercetări cu privire la faptă şi nu la persoane. Cineva a sunat la 112 şi a reclamat că alături de cadouri s-au dat şi materiale electorale", a spus Mihai Dobre.

Conform unor surse, două persoane au sunat la 112 şi au reclamat că la acţiunea Primăriei Municipiului Arad cu ocazia lui Moş Nicolae "o persoană ar fi împărţit cadouri cu scopul de a influenţa opţiunile de vot" şi că "alături de cadouri s-ar împărţi şi materiale electorale".

Aceleaşi surse susţin că persoanele care au sunat la 112 sunt politicieni.

Cazul este instrumentat de către poliţişti sub supravegherea procurorilor.

Cinci mii de cadouri cu dulciuri au fost pregătite pentru Moş Nicolae, luni seara, în faţa Primăriei Municipiului Arad. La manifestare a fost prezent primarul Aradului, Gheorghe Falcă, candidat pentru Camera Deputaţilor, dar şi alţi reprezentanţi ai PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici