Elena Băsescu: Nu i-am cerut lui Vanghelie să strângă semnături. Nu am candidat pentru PE, în 2014

Fostul europarlamentar Elena Băsescu a precizat, joi, că nu i-a cerut lui Marian Vanghelie să strângă semnături contra cost pentru ea, reamintind că nu a candidat la alegerile europene din 2014.

394 afișări
Imaginea articolului Elena Băsescu: Nu i-am cerut lui Vanghelie să strângă semnături. Nu am candidat pentru PE, în 2014

Elena Băsescu: Nu i-am cerut lui Vanghelie să strângă semnături. Nu am candidat pentru PE, în 2014 (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Reacţia fiicei fostului preşedinte vine după ce, potrivit motivării deciziei de arestare a lui Marian Vanghelie, edilul i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu.

"Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puţin lui Marian Vanghelie sau celorlalţi oameni invocaţi în documentele citate în presă. De altfel, pe aceştia nici măcar nu îi cunosc", a scris, joi, pe Facebook, Elena Băsescu.

Aceasta a reamintit că nu a candidat la alegerile europarlamentare din 2014, subliniiind că, în aceste condiţii, invocarea numelui său este "nejustificată".

Marian Vanghelie i-ar fi cerut omului de afaceri Marin Dumitru să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, se arată în motivarea deciziei de arestare a edilului, luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

"Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014, inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (...) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură", potrivit documentului citat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 14 martie, arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie şi a vărului său, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale.

Măsura preventivă luată în cazul primarului Marian Vanghelie nu este definitivă şi a fost contestată tot la instanţa supremă, care urmează să o discute în 26 martie.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

Marian Vanghelie este primar al Sectorului 5 din anul 2000, el câştigând alegerile din poziţia de candidat al PSD. El a fost membru al acestui partid până în noiembrie 2014, când a fost exclus, alături de Mircea Geoană şi Dan Şova, în urma votului Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, în martie, Vanghelie şi Geoană au anunţat înfiinţarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Social Românesc (PSRO).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici