Elena Udrea: Nu am legătură cu afacerea Microsoft. Îmi pare rău de situaţia fostului soţ, nu mă retrag

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, miercuri, că nu are nicio legătură cu afacerea Microsoft şi că-i pare rău că fostul ei soţ, Dorin Cocoş, este în situaţia de a fi arestat preventiv în acest dosar, arătând că justiţia trebuie să-şi facă datoria.

1624 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea: Nu am legătură cu afacerea Microsoft. Îmi pare rău de situaţia fostului soţ, nu mă retrag

Udrea: Nu am legătură cu afacerea Microsoft, îmi pare rău de situaţia fostului soţ, nu mă retrag (Imagine: Stefan Sandu/Mediafax Foto)

"Nu am nicio legătură cu afacerea Microsoft, îmi pare rău că fostul meu soţ, un om cu care am fost căsătorită zece ani, este astăzi în situaţia de a fi arestat preventiv în acest dosar. Am declarat de nenumărate ori că justiţia trebuie să funcţioneze independent, justiţia trebuie să-şi facă datoria până la capăt indiferent de numele celor implicaţi în dosare penale, indiferent de puterea lor economică, financiară, indiferent de clasa politică şi partidul politic din care fac parte şi acelaşi lucru îl spun şi acum, când în acest dosar Microsoft este implicat fostul meu soţ, dar şi colegi de partid. Afirm ferm: nu am nicio implicare în afacerea Microsoft", a precizat Elena Udrea într-o conferinţă de presă.

Ea a arătat că fostul ei soţ a fost om de afaceri înainte de a o cunoaşte şi că încercarea de a fi legat numele ei de posibila implicare a acestuia în dosarul Microsoft este "forţată".

"Soţul meu a fost om de afaceri înainte de a mă cunoaşte pe mine, a rămas în timpul căsătoriei om de afaceri şi după ce ne-am despărţit, de un an şi jumătate, în continuare a făcut afaceri. Nu le-a făcut datorită mie, nu le-a făcut împreună cu mine. Încercarea de a mă lega de posibila implicare a fostului soţ în dosarul Microsoft este forţată şi făcută pentru a avea un nou motiv de atac împotriva candidatului Elena Udrea", a spus ea.

Elena Udrea a mai spus că nu se retrage din competiţia electorală.

"Celor care se aşteaptă să mă retrag le spun: «Nu mă retrag din această competiţie»", a adăugat ea.

Omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul licenţelor Microsoft. În acelaşi dosar au fost arestaţi preventiv omul de afaceri Dumitru Nicolae, care controlează grupul de firme Niro, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Dorin Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro au ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari. Cocoş ar fi primit 9 milioane de euro.

Conform unor stenograme din dosar, Dorin Cocoş îi spunea lui Dinu Pescariu, într-o discuţie din septembrie, când vorbeau despre semnarea unor chitanţe antedatate pentru o parte a banilor primiţi în schimbul traficului de influenţă pentru contractul privind licenţele Microsoft, că a vorbit şi cu "Elena".

Potrivit unor surse judiciare, prenumele "Elena" menţionat de Dorin Cocoş ar fi al Elenei Goicea şi este menţionat în contextul cumpărării unui apartament de către aceasta de la o firmă, pe "circuitul" prin care Gheorghe Ştefan ar fi încercat să ascundă provenienţa banilor primiţi în schimbul traficului de influenţă.

În acest dosar, DNA a cerut avize pentru urmărirea penală a nouă foşti miniştri - senatorii Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Gabriel Sandu şi Adriana Ţicău.

Potrivit DNA, persoanele din Guvern, ministere şi din societăţile implicate în derularea proiectului privind licenţele Microsoft pentru şcoli ar fi pretins 20 de milioane de dolari din cele 54 de milioane achitate de Executiv în cadrul contractului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici