Guvernul a avizat concedierea a 500 angajaţi ai Termoelectrica, primii 200 salariaţi pleacă în iunie

Guvernul a aprobat începerea procedurilor de concediere colectivă a 500 de angajaţi ai companiei Termoelectrica, contractele de muncă ale acestora urmând să fie desfăcute în două etape, dintre care prima va fi aplicată chiar din luna iunie, pentru 200 de salariaţi.

342 afișări
Imaginea articolului Guvernul a avizat concedierea a 500 angajaţi ai Termoelectrica, primii 200 salariaţi pleacă în iunie

Guvernul a avizat concedierea a 500 angajaţi ai Termoelectrica, primii 200 salariaţi pleacă în iunie (Imagine: Mediafax Foto)

Pentru ceilalţi 300 de angajaţi ai Termoelectrica incluşi pe lista persoanelor disponibilizate, procedurile de concediere vor începe în luna noiembrie.

Termoelectrica este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, şi are circa 12.000 de angajaţi.

Compania se află pe lista societăţilor monitorizate de Fondul Monetar Internaţional şi, potrivit angajamentelor Guvernului faţă de FMI, trebuie restructurată.

Într-un raport elaborat în toamna anului trecut de Banca Mondială, Termoelectrica este indicată cu o pierdere de 203.000 lei/angajat, fiind inclusă pe le lista companiilor aflate "de facto" în faliment şi considerate neaviabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici