INCENDIUL din Colectiv - SECHESTRU pus pe bunurile patronilor clubului. Noi acuzaţii de ucidere din culpă, formulate la adresa acestora

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au pus sechestru pe bunurile patronilor de la Colectiv, în cazul cărora au extins acuzaţia de ucidere din culpă, dat fiind că au mai avut loc decese în rândul victimelor incendiului din club, potrivit unor surse judiciare.

2621 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Colectiv - SECHESTRU pus pe bunurile patronilor clubului. Noi acuzaţii de ucidere din culpă, formulate la adresa acestora

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pune sechestru pe bunurile patronilor de la Colectiv

Surse judiciare au precizat marţi pentru MEDIAFAX că patronii Clubului Colectiv au fost aduşi la audieri pentru a li se prezenta noi acuzaţii de ucidere din culpă în raport de noile victime care au murit de la momentul punerii lor sub acuzare.

Totodată anchetatorii i-au anunţat pe cei trei că s-au luat măsuri asigurătorii pe toate bunurile ce au fost identificate pe numele lor.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Aproximativ 150 de persoane rănite au fost internate, după incendiul din clubul Colectiv, în spitale din Capitală. La aproape o lună de la tragedie, 42 de răniţi au fost externaţi, 30 sunt spitalizaţi în clinici din străinătate şi alţi 39 sunt în continuare internaţi în spitalele din Capitală.

Patronii clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu au fost arestaţi preventiv în 3 noiembrie, de Judecătoria Sectorului 4 pentru ucidere din culpă, în cazul incendiului din 30 octombrie.

Potrivit PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spaţiul respectiv au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condiţiile amenajării interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinţa morţii şi vătămării corporale a mai multor persoane aflate în club".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici