Însoţitorii răniţilor din Colectiv trataţi în străinătate primesc bani de la Guvern fără documente

Guvernul a modificat, miercuri, două acte normative referitoare la ajutoarele de urgenţă acordate familiilor persoanelor rănite în accidentul de la Clubul Colectiv, astfel încât să nu se solicite documente doveditoare pentru decontarea costului transportului sau cazării pentru însoţitorii răniţilor.

937 afișări
Imaginea articolului Însoţitorii răniţilor din Colectiv trataţi în străinătate primesc bani de la Guvern fără documente

Însoţitorii răniţilor din Colectiv trataţi în străinătate primesc bani de la Guvern fără documente

Guvernul a modificat două acte normative referitoare la ajutoarele de urgenţă acordate familiilor persoanelor rănite în accidentul de la Clubul Colectiv.

"Hotărârea adoptată astăzi prevede că ajutorul acordat pentru însoţitorul rănitului la tratament în străinătate, pentru transport şi pentru cazare şi masă, se acordă în cuantum de 1.500 de euro, respectiv 200 de euro/zi, şi nu în limita a 1.500 euro, respectiv 200 de euro/zi. Cu alte cuvinte, dat fiind caracterul excepţional al acestor ajutoare de urgenţă, hotărârea stabileşte că nu se solicită documente doveditoare privind costul transportului sau cazării", se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, actul normativ asigură acordarea ajutoarelor de urgenţă şi persoanelor care nu au respectat termenele prevăzute pentru depunerea cererii de acordare, acestea urmând să beneficieze de ajutor de la data depunerii cererii.

Hotărârea mai reglementează şi faptul că acordarea acestor ajutoare de urgenţă nu se supune controlului decât pentru recuperarea sumelor aferente zilelor care depăşesc perioadele de spitalizare sau de tratament, fără a se pune problema recuperării banilor deja alocaţi pentru sprijinirea familiilor persoanelor rănite în accidentul de la Clubul Colectiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici