Lider ALDE Alba: Amnistia şi graţierea sunt necesare. Animalele au mai multe drepturi decât deţinuţii

O lege a graţierii şi amnistiei este necesară, deoarece România plăteşte amenzi uriaşe pentru nedreptăţile care se fac deţinuţilor, iar animalele au mai multă protecţie decât oamenii condamnaţi., a declarat, vineri, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

1363 afișări
Imaginea articolului Lider ALDE Alba: Amnistia şi graţierea sunt necesare. Animalele au mai multe drepturi decât deţinuţii

Lider ALDE Alba: Amnistia şi graţierea sunt necesare. Animalele au mai multe drepturi decât deţinuţii (Imagine: Marius Dumbrăveanu / Mediafax Arhiva Foto)

Fiind întrebat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă a ALDE Alba, cum comentează proiectul graţierii, care a generat proteste în stradă, Ioan Lazăr a declarat că a văzut că foarte mulţi oameni sunt nemulţumiţi de ”această decizie a PSD şi ALDE de a da o ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi amnistia”.

”Nu sunt în temă cu persoane sau cu fapte care ar urma să fie graţiate. Ce vreau să vă spun, la televizor am văzut, că animalele au mai multă protecţie şi drepturi decât oamenii. Oameni sunt şi cei care sunt deţinuţi politic, care stau în celule de patru, opt, 16 sau chiar şi mai multe persoane, iar legea ne spune că pentru un câine trebuie să avem X metri pătraţi. Sunt foarte multe asociaţii care militează pentru dreptul animalelor dar am văzut destul de puţine asociaţii sau persoane care militează pentru dreptul deţinuţilor”, a spus Ioan Lazăr.

Totodată, el a adăugat că a observat că sunt foarte multe asociaţii care vor să scoată ”animalele de la circ”, dar ”de circul celor încătuşaţi şi plimbaţi prin faţa televizoarelor” foarte puţini au dreptul să vorbească.

”După mine este necesară o ordonanţă de urgenţă a graţierii şi amnistiei deoarece după cum bine aţi văzut, chiar Uniunea Europeană ne amendează şi trebuie să plătim sume uriaşe pentru aceste nedreptăţi care se fac deţinuţilor. Sunt şi ei oameni, ei ar trebui să fie doar privaţi de libertate”, a conchis liderul ALDE Alba.

Mii de persoane au protestat, în mai multe judeţe din ţară, faţă de proiectul privind graţierea, amnistia şi modificarea Codurilor penale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici