Ministrul Transporturilor va efectua un control la CNADNR după declaraţiile directorului suspendat despre ilegalităţile din companie

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut luni Corpului de Control al instituţiei să efectueze un control la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în cazul directorului suspendat din companie, care a relatat presei ilegalităţile din CNADNR.

935 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor va efectua un control la CNADNR după declaraţiile directorului suspendat despre ilegalităţile din companie

Ministrul Transporturilor va efectua un control la CNADNR după declaraţiile directorului suspendat despre ilegalităţile din companie (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Controlul va stabili dacă informaţiile sunt veridice.

"Ministerul îşi exercită dreptul şi obligaţia de a verifica informaţiile apărute în presă. În măsura în care acestea vor fi întemeiate, se vor lua măsurile necesare pentru remedierea disfuncţionalităţilor. De asemenea, în cazul în care se va impune, vor fi sesizate instituţiile abilitate. Consider că eventualele sesizări ar trebui făcute mai întâi la nivelul organelor de control ale companiei, ministerului, sau la nivelul altor instituţii. Apariţia doar în presă nu rezolvă problema şi poate fi interpretată ca un gest subiectiv. Din acest motiv, solicit ca atât în Ministerul Transporturilor, cât şi în companiile din subordinea şi sub autoritatea acestuia, să fie promovat dialogul ca element esenţial în soluţionarea conflictelor", a declarat ministrul de resort, Iulian Matache.

Alin Goga, directorul suspendat de CNADNR după ce a vorbit despre ilegalităţile din companie, a declarat recent într-un interviu acordat gândulunii directori din Compania de Drumuri şi Autostrăzi au case mai mari decât palatul Versailles, deşi au lucrat toată viaţa la stat, şi au semnat contracte a căror valoare a crescut de zece ori, bazate pe "caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme".

"Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme", a spus el.

Goga este director adjunct de investiţii al Regionalei din Craiova a CNADNR şi în trecut director juridic în structura centrală.

CNADNR a anunţat săptămâna trecută că Goga va fi suspendat ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga "a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR".

În interviul acordat gândul Alin Goga detaliază neregulile din companie, susţinând că şeful acesteia, Narcis Neaga, este "mai puternic decât un ministru", şi că la nivelul companiei ilegalităţile sunt cunoscute, dar sunt acoperite.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici