O ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, cauza probabilă a incendiului de lângă Aeroportul Arad

O ţigară aprinsă aruncată la întâmplare este cea mai probabilă cauză a incendiului care a cuprins, joi seara, un depozit de deşeuri de mase plastice din municipiul Arad, proprietarul unităţii fiind amendat cu 5.000 lei pentru neasigurarea căilor de acces pentru forţele de intervenţie.

157 afișări
Imaginea articolului O ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, cauza probabilă a incendiului de lângă Aeroportul Arad

O ţigară aprinsă aruncată la întâmplare, cauza probabilă a incendiului de lângă Aeroportul Arad

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că s-a stabilit, ca şi cauză probabilă a incendiului, o ţigară aruncată la întâmplare.

"Probabil unul dintre angajaţii depozitului a fumat într-un loc nepermis şi ţinând cont de materialele inflamabile din abundenţă prezente în depozit şi în curte, acestea au luat foc", a spus George Pleşca.

Potrivit acestuia, proprietarul depozitului a fost sancţionat cu 5.000 de lei pentru neasigurarea căilor de acces pentru forţele de intervenţie, în zona depozitului.

Incendiul a izbucnit, joi seara, la un depozit de deşeuri mase plastice de pe Calea Bodrogului din municipiul Arad, în apropierea Aeroportului Internaţional. Fumul dens s-a văzut din mai multe cartiere ale municipiului, iar intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza lipsei surselor de apă. Pompierii au fost nevoiţi să alimenteze de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, aflat la circa 5 kilometri de locul incendiului, motiv pentru care au făcut "naveta" de mai multe ori.

Depozitul cuprins de flăcări era format dintr-o hală de aproximativ 1.000 de metri pătraţi, din care au ars circa 600 de metri pătraţi, iar curtea, de circa 1.000 de metri pătraţi, a fost plină cu deşeuri de masă plastică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici