Pană despre Codul silvic: Dacă ceva cât de mic rămâne nerezolvat, să se adopte în septembrie

Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană, a declarat, sâmbătă, la Bistriţa, că noul Cod silvic nu trebuie adoptat în pripă şi că, dacă mai este ceva "cât de mic" de rezolvat, atunci mai bine este amânat pentru sesiunea parlamentară de toamnă.

342 afișări
Imaginea articolului Pană despre Codul silvic: Dacă ceva cât de mic rămâne nerezolvat, să se adopte în septembrie

Pană despre Codul silvic: Dacă ceva cât de mic rămâne nerezolvat, să se adopte în septembrie (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Sunt de părere că, la finalul acestei sesiuni parlamentare, să fie gata Codul silvic. Suntem nerăbdători să intre în vigoare, dar, dacă ceva cât de mic rămâne nerezolvat sau nu e chiar în regulă, prefer să rămână pentru septembrie, să intre în prima săptămână şi să îl finalizăm. Nu consider că trebuie să ne pripim. E o lege organică, e o lege importantă care trebuie să dureze mult timp, mulţi ani de acum înainte şi atunci trebuie să fie aşa cum trebuie", a spus Doina Pană.

Ulterior, într-o declaraţie de presă, ministrul a completat cele afirmate în timpul dezbaterii adăugând că nu e de acord să fie inclusă în noul Cod silvic şi maniera în care se taie pădurea.

"Apropo de modul cum tăiem. Eu nu sunt de acord că trebuie să prindem în Codul silvic (maniera de exploatare - n.r.). Acum nu putem să nu exploatăm şi pe picior. Poate peste trei ani vom putea 50 la sută, peste alţi doi 80 la sută. Şi atunci, de fiecare dată, să modific o lege organică? Nu, ies printr-o Hotărâre de Guvern şi prin ea institui modul în care fac tăierea", a spus Pană.

Ministrul a adăugat că, deşi există solicitări pentru dezbateri la Suceava, Alba şi în Bucureşti, noul Cod silvic aflat acum la Senat îşi poate urma cursul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici