Percheziţii la Vama Stamora-Moraviţa. Poliţiştii de frontieră ar fi ajutat suspecţi să fugă din ţară - FOTO

Procurorii DIICOT Timişoara efectuează, potrivit unor surse judiciare,percheziţii în Vama Stamora-Moraviţa, în cauză fiind vizaţi 80 de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă, complicitate la contrabandă, luare şi dare de mită.

2662 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Vama Stamora-Moraviţa. Poliţiştii de frontieră ar fi ajutat suspecţi să fugă din ţară - FOTO

Percheziţii la Vama Stamora-Moraviţa. Poliţiştii de frontieră ar fi ajutat suspecţi să fugă din ţară

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere al Frontierei Stamora-Moraviţa, sub coordonarea şefului de punct, Gabriel Ionuţ Furcea, şi a şefilor de ture, s-au constituit şi acţionau în mod coordonat, în cadrul unui grup infracţional organizat, pentru a obţine diferite beneficii materiale. Beneficiile materiale, potrivit sursei citate, erau împărţite apoi între membrii grupării infracţionale.

"Activităţile ilicite desfăşurate prin PTF Moraviţa nu vizau doar activităţile de contrabandă, ci orice activităţi apte să genereze venituri ilicite – sprijinirea traficului de migranţi; favorizarea unor infractori daţi în urmărire generală, prin permiterea accesului acestora nestingherit peste frontiera de stat; omiterea constatării, contra unor sume de bani, a oricăror abateri de natură contravenţională înregistrate la momentul trecerii frontierei şi, nu în ultimul rând, atunci când nu putea fi constatată nicio neregulă, prin pretinderea de sume de bani de la persoanele care tranzitau frontiera, invocându-se o aşa-numită «tradiţie», căreia călătorii trebuiau să i se supună", au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

În data de 8 februarie 2011, aproximativ 40 de poliţişti de frontieră şi 20 de vameşi au fost ridicaţi de anchetatori în urma altor descinderi care au avut loc la vămile Stamora Moraviţa şi Naidăş şi la locuinţe ale angajaţilor de la frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici