Peste 30 de gospodării dintr-un sat braşovean, afectate de inundaţii - FOTO

Ploile abundente de marţi au afectat 31 gospodării din satul Calbor din judeţul Braşov, doi copii şi o persoană cu handicap fiind evacuaţi cu ajutorul pompierilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

411 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de gospodării dintr-un sat braşovean, afectate de inundaţii - FOTO

Peste 30 de gospodării dintr-un sat braşovean, afectate de inundaţii - FOTO

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov a intervenit cu o autospecială şi două motopompe de la Detaşamentul din Făgăraş după ce pârâul Calbor din localitate a ieşit din matcă şi a inundat 31 de gospodării.

Pompierii au ajutat sătenii să evacueze doi copii şi o persoană cu handicap din locuinţele afectate de apă.

"Au fost afectate 31 de gospodării, nouă dintre ele au apă în beciuri, iar cea mai afectată are apă până la nivelul geamului. Nu se poate folosi apa din fântâni din cauza nămolului format“, a declarat comandantul Detaşamantului de Pompieri Făgăraş, lt. col. Dorin Moldovan.

De asemenea, într-un sat învecinat, Boholţ, au fost afectate trei gospodării, însă sătenii s-au descurcat cu motopompa satului.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici