Video Peste 500 de participanţi la Crosul Unirii din Alba Iulia. Un cuplu a alergat ţinându-se de mână - GALERIE FOTO/VIDEO

Peste 500 de persoane au participat, sâmbătă, la Crosul Unirii organizat în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, între participanţi aflându-se şi un cuplu de vârstnici care a alergat pe tot traseul de 2,7 kilometri ţinându-se de mână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1150 afișări

Emil Sufleţel, un participant veteran al Crosului Unirii, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, la finalul cursei, că a alergat tot traseul ţinând-o de mână pe soţia sa, Margareta, care se simte astfel în siguranţă şi vrea să participe alături de el la toate competiţiile.

”Alergăm împreună de cinci ani de când a avut ea un accident vascular cerebral. E foarte bine să alergăm împreună. Eu aş putea şi mai tare, dar mă gândesc la ea, să poată participa, trebuie să alerg în ritmul ei. Îmi pare bine că a fost de acord să alerge cu mine. Acum are nişte probleme cu genunchii din cauza vremii cred. Alergăm pentru sănătate fizică, psihică, mentală şi ce vreţi voi şi să fim un exemplu pentru tineret care ar trebui să iubească mişcarea”, a spus Emil Sufleţel.

 

Soţii Sufleţel, ambii în vârstă de 82 de ani, sunt împreună de 56 de ani şi au lucrat la CFR. În ultimii ani, ei sunt prezenţi la majoritatea evenimentelor sportive din Alba Iulia.

”Când alerg simt o fericire interioară şi o bucurie şi astfel mă simt tânăr. Cursa a fost tare frumoasă. Eu m-am simţit foarte bine şi soţiei mele îi face bine mişcarea”, a adăugat Emil Sufleţel.

El a subliniat că participă anual la circa 20 de crosuri, iar în fiecare zi merge pe jos, alături de soţia sa, circa cinci kilometri.

La Crosul Unirii au participat în acest an peste 500 de persoane din mai multe judeţe, între care Constanţa, Baia Mare, Cluj, Oradea, Sibiu, Hunedoara şi Sălaj. Ei au primit, din partea organizatorilor, la începutul cursei, tricouri cu Crosul Unirii, pe care erau imprimate imagini cu Cetatea Alba Carolina, o stea cu şapte colţuri.

În total au fost premiaţi cu diplome, medalii sau cupe peste 100 de participanţi, pe mai multe categorii de vârste, de la copii la veterani. Între cei mai buni alergători s-au remarcat: Andreea Albu, Iulia Mărginean, Petruţa Adelina, Maria Miclea, Adriana Cordea, Ionela Viorica, Iulia Zudor, Rodica Prodan, Veronica Negreanu, la feminin şi Vasile Lupu, Andrei Vinţe, George Fleşer, Silviu Pâclişan, Raul Crecan, Darius Mădălin, Cioca Ilie, Eugen Pop, Augustin Covaciu, Victor Jimandi, la masculin.

Devenită un simbol al Cetăţii Marii Uniri, Crosul Unirii a ajuns la a 48-a ediţie şi are drept scop aniversarea Marii Uniri din 1918 şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României, printr-o competiţie sportivă de amploare. De altfel, mulţi dintre concurenţi au alergat cu însemne şi steaguri tricolore. Evenimentul are loc în fiecare an în jurul datei de 1 Decembrie.

Întrecerea sportivă a fost organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici