Primarul Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu. DNA ridică documente

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a demis pe managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la cheltuieli ilegale pe care acesta le-ar fi făcut. DNA a deschis o anchetă, procurorii ridicând documente.

1174 afișări
Imaginea articolului Primarul Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu. DNA ridică documente

Primarul Capitalei l-a demis pe managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu. DNA ridică documente

"Este o situaţie dificilă la Spitalul Malaxa din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul Malaxa. Din acest moment, acţiunea demarată de ieri dimineaţa de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se aflaă la Spitalul Malaxa şi investighează activitatea managerului care este în această funcţie de nouă ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunţa care va fi, prin dispoziţie, conducerea interimară a acestui spital. Nu puteam să mergem mai departe cu această conducere, cu atât mai mult cu cât încerc de ieri dimineaţă să iau legătura cu domnul manager şi., pur şi simplu, se ascunde atât de reprezentanţii Primăriei, cât şi de cei ai Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Capitală. Eu nu am schimbat niciun manager de spital, am mers pe buna credinţă a fiecaruia dintre ei, am considerat că cel mai bun audit sau cea mai bună dovada despre activitatea lor e să nu am idei preconcepute şi să vedem care va fi rezultatul muncii lor. În ce priveste conducerea Spitalului Malaxa, iată că au apărut aceste evenimente pe care eu le-am aflat din presa şi am luat ieri dimineaţă decizia acţiunii Corpului de control al primarului, iar astăzi, din momentul în care DNA a ajuns la Spitalul Malaxa, am luat decizia demiterii managerului", a declarat Gabriela Firea.

Şi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va solicita acordul Primăriei Capitalei pentru efectuarea unui control la unitatea medicală.

Tolo.ro a publicat înregistrări audio în care ar apărea managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, în timp ce îşi jigneşte subordonaţii dar şi declaraţii ale unor angajaţi a căror identitate nu a fost făcută publică, aceştia precizând că din spital ar fi ieşit bani ilegal, pe baza unor facturi fabricate în unitatea medicală. Procurorii DNA au deschis o anchetă ca urmare a dezvăluirilor, ridicând documente de la spital.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici