REPORTAJ - A treia zi de doliu: "Copii ca mine, ca tine s-au dus. Nu acasă la părinţi, s-au dus acolo sus!" - GALERIE FOTO

Sute de lumânări ard pentru a treia zi consecutiv la locul tragediei de la Colectiv, unde au venit salvatori, prieteni ai victimelor, diplomaţi, oameni simpli care au rostit ”Tatăl nostru”. Un puşti de 14 ani a adus o pancartă:”Copii ca mine, ca tine s-au dus.Nu acasă la părinţi, s-au dus acolo sus”

3490 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - A treia zi de doliu: "Copii ca mine, ca tine s-au dus. Nu acasă la părinţi, s-au dus acolo sus!" - GALERIE FOTO

REPORTAJ - A treia zi de doliu: "Copii ca mine, ca tine s-au dus. Nu acasă la părinţi, s-au dus acolo sus!" (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

În cele trei zile de doliu naţional, locul tragediei de la Colectiv s-a transformat într-un imens covor de flori şi lumânări, care ard necontenit peste deznădejdea şi suferinţa oamenilor. Bătrâni, tineri, copii care nu cunoşteau pe niciunul dintre cei ce au fost vineri seară în Colectiv au venit plini de compasiune să se roage în tăcere pentru victimele tragediei, dar şi pentru tinerii care luptă pentru vieţile lor pe paturile de spital. Privesc împietriţi de durere pozele victimelor înconjurate de mii de flori.

GALERIE FOTO

Un adolescent care nu are mai mult de 14 ani a venit ţinând în mână o pancartă. Unul dintre jandarmi nu şi-a putut stăpâni lacrimile când l-a văzut şi mai ales când a citit mesajul afişat de adolescent: "Copii ca mine, ca tine s-au dus. Nu acasă la părinţi, s-au dus acolo sus! Condoleanţe!"

Un tânăr din mulţime a început, la un moment dat, să rostească "Tatăl nostru", iar sute de oameni i s-au alăturat. Copleşit de emoţie, tânărul s-a aşezat pe o bordură, şi-a pus mâinile la ochi şi a izbucnit în lacrimi. "Simt încă mirosul de carne arsă, nu pot să uit. Am ajuns la club când plecau ultimele ambulanţe, nu am putut să ajung mai repede să-i ajut", a spus tânărul extrem de afectat de cele întâmplate.

Revoltat pe clasa politică, dar şi pe biserică, alt tânăr a răbufnit: "Politicul este responsabil pentru ce s-a întâmplat acum, pentru că i-am acceptat ca nişte sclavi".

"Nu se poate ca liderul nostru spiritual (Patriarhul Daniel - n.r.) să nu apară. Nu vrem să vedem niciun politician aici, sunt toţi nişte ipocriţi, nişte nenorociţi. Ne e scârbă de ei. Rog toţi românii generaţiei mele, pe 1 Decembrie, îmbrăcaţi în tricolor, să ieşim noi în stradă. Nu vrem să mai vedem politicieni pe stradă la sărbători naţionale”, a strigat tânărul, dând astfel tonul unei mici revolte.

"E Patriarhia la doi paşi, n-au tras un clopot în memoria copiilor. Să nu vină să le facă o slujbă nici în a treia zi! Nu am crezut aşa ceva”, a ripostat o femeie din mulţime.

Spiritele s-au calmat şi peste mulţime s-a aşternut din nou liniştea.

Două tinere şi-au făcut loc printre marea de lumânări aprinse şi au început să construiască un mic altar lângă care au aşezat o hârtie pe care scria: "Cerul este plin de îngeri tineri. Intrarea a fost liberă, ieşirea i-a costat viaţa!" Amândouă plângeau şi nu au vrut să stea de vorbă cu nimeni, nici să fie alinate de nimeni.

Mai multe asistente şi medici au venit de asemenea să aprindă lumânări şi să depună flori la locul tragediei, între aceştia fiind şi asistenta de la Maternitatea Bucur, în braţele căreia a murit, vineri seară, unul dintre cei 31 de tineri care au pierit în urma incendiului.

Solidari cu victimele de la Colectiv, au fost şi mai mulţi diplomaţi care au depus coroane de flori şi au ţinut momente de reculegere, printre aceştia numărându-se ambasadorii Ucrainei, Egiptului, Palestinei şi consulul Madagascarului, dar şi fotbalişti de la FC Viitorul.

Strada a fost învăluită în noapte. Oamenii continuă să vină şi să plece. Vor veni şi mâine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici