Satu Mare: Peste 100 de camioane aşteaptă în vamă pentru a ieşi din ţară. Ungaria a impus restricţii

Peste 100 de camioane şi TIR-uri aşteaptă la coadă în Vama Petea, judeţul Satu Mare, pentru a ieşi din ţară, situaţia fiind cauzată de restricţiile de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj impuse de autorităţile din Ungaria, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1519 afișări
Imaginea articolului Satu Mare: Peste 100 de camioane aşteaptă în vamă pentru a ieşi din ţară. Ungaria a impus restricţii

Satu Mare: Peste 100 de camioane aşteaptă în vamă pentru a ieşi din ţară. Ungaria a impus restricţii (Imagine Sebastian Tataru / Mediafax Foto)

Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, judeţul Satu Mare, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că timpul de aşteptare pentru ultimul camion aflat în rând este de circa 240 de minute.

„La ieşirea din ţară prin punctul de frontieră de la Vama Petea se înregistrează o creştere a timpilor de aşteptare a camioanelor şi TIR-urilor în urma unor restricţii de circulaţie pentru camioanele de mare tonaj impuse de autorităţile din Ungaria, timp de trei zile, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru sărbătorirea Rusaliilor catolice. Timpul de aşteptare pentru ultimul camion aflat în rând este de 240 de minute”, a spus Lungu.

Potrivit acestuia, în Vama Petea se lucrează la „capacitate maximă” pentru fluidizarea traficului, estimându-se că în cursul zilei traficul va reveni la normal.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Petea au precizat că la coadă aşteaptă peste 100 de camioane şi TIR-uri.

Pe site-ul Poliţiei de Frontieră se menţionează că traficul de ieşire din ţară pentru camioane în Vama Petea se face pe o arteră de circulaţie, în timp ce pe sensul de intrare din Ungarie se face pe două artere.

Timpul de aşteptare pentru autoturisme la ieşirea din România este mai redus, de circa 20 de minute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici