Sebastian Ghiţă, citat la DNA Ploieşti. Ghiţă: Nu am dat niciodată bani partidului în afara legii

Sebastian Ghiţă a declarat la sediul instanţei supreme, unde a mers pentru un nou termen în unul dintre dosarele în care e judecat, că urmează să meargă la DNA Ploieşti, deputatul precizând că niciodată nu a dat bani partidului.

1747 afișări
Imaginea articolului Sebastian Ghiţă, citat la DNA Ploieşti. Ghiţă: Nu am dat niciodată bani partidului în afara legii

Sebastian Ghiţă, citat la DNA Ploieşti. Ghiţă: Nu am dat niciodată bani partidului în afara legii

"Nu îl cunosc pe domnul Tony Blair. De mâine, orice preşedinte de partid poate fi acuzat că în schimbul a te miri ce a pus pe listă sau a confirmat pe lista. (...) Nu îmi trebuia nici măcar de la o personalitate ca Victor Ponta o recomandare. Nu există nicio firmă controlată de mine. Acum (n.r DNA Ploieşti) voi merge acolo. (...) Nu am dat niciodată bani partidului, în afara acelei limite legale trecută în monitorul oficial. (...) Două lucruri mă surprind în mod serios. În primul rând, tăcerea şi răbdarea partidelor şi a parlamentului în faţa ideei că articolul 30 din Constituţie poate fi încălcat cu uşurinţă într-o Românie pe care o cerem democratică. Scrie acolo foarte clar că oricare dintre noi are dreptul la liberă gândire şi la liberă exprimare. Despre orice. Mâine, poimâine o să ne trezim că jumătate plus unu din membrii parlamentului primesc control judiciar şi nu se mai pot exprima pe o lege sau pe o procedură. În momentul ăla ce ţară şi ce democraţie mai avem noi când unui om nu îi dai voie să plece? Şi la fel va mai spun că mai e ceva care mă deranjează tare. Mă deranjează faptul că auzindu-i pe părinţii mei, în vremea lui Ceuşescu, când cereau voie de la Securitate să plece din ţară, aşa am ajuns să mă simt şi eu. Să merg şi să cer voie de la Securiate să plec din ţară şi chestia asta nu-mi place", a declarat Sebastian Ghiţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

De la instanţă, Ghiţă a pleca către sediul DNA Ploieşti.

Procurorii din cadrul DNA– Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Fostul premier a anunţat că va contesta decizia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici